Akbank 2019 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤine iliลkin finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Konsolide olmayan sonuรงlara gรถre, bankanฤฑn ilk รงeyrek net karฤฑ 1.41 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Banka, 2018 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde 1.71 milyar lira net kar elde etmiล, yฤฑlฤฑ 5.69 milyar liralฤฑk net kar rakamฤฑyla tamamlamฤฑลtฤฑ.
Akbankโฤฑn 2019 birinci รงeyrek finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ deฤerlendiren Genel Mรผdรผr Hakan Binbaลgil, โHem kรผresel dรผzeyde hem de รผlkemizde dalgalanmalarฤฑn gerรงekleลtiฤi bir yฤฑlฤฑn ardฤฑndan, ekonomimiz baลarฤฑlฤฑ bir dengelenme sรผrecine girdi. Bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ, ekonomimize desteฤini istikrarlฤฑ bir ลekilde sรผrdรผrdรผ. Akbank da bu dรถnemde gรผรงlรผ รถz sermayesi, etkin risk yรถnetimi, gรผveni en รถnde tutan bankacฤฑlฤฑk anlayฤฑลฤฑyla sektรถrdeki etkinliฤini artฤฑrarak devam ettirdiโ dedi.
โ2019โun ilk รงeyreฤinde ekonomimize 270 milyar TL kredi desteฤi saฤladฤฑkโ
Binbaลgil, โBu dรถnemde ekonomimize saฤladฤฑฤฤฑmฤฑz kredi desteฤini 220 milyarฤฑ nakdi olmak รผzere toplam 270 milyar TL seviyesine รงฤฑkardฤฑk. รzellikle reel sektรถr iรงin itici gรผรง niteliฤindeki TL ticari kredilerde yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤinde %9 seviyelerinde yรผksek bir bรผyรผme sergiledik. Toplam mevduatฤฑmฤฑz 228 milyar TLโye, aktiflerimiz ise 386 milyar TLโye ulaลtฤฑ. Reel sektรถrรผn bรผyรผmesi ve geliลmesine imkan saฤlamayฤฑ istikrarlฤฑ bir ลekilde sรผrdรผrdรผk, KOBฤฐ kredileri ve kurumsal kredilerimiz, yฤฑlฤฑn ilk รผรง ayฤฑnda 230 milyar seviyesinde gerรงekleลti. Akbank, 442 milyon TL vergi karลฤฑlฤฑฤฤฑ ayฤฑrarak 1 milyar 408 milyon TL konsolide net kar elde ettiโ dedi.
โAkbank baลarฤฑlฤฑ uluslararasฤฑ finansman iลlemleriyle Tรผrkiye ekonomisine kaynak saฤlamayฤฑ sรผrdรผrรผyorโ
Akbankโฤฑn sendikasyon kredilerinin strateji ve fiyatlamalarฤฑnฤฑn belirlenmesine รถncรผlรผk etmeyi sรผrdรผrdรผฤรผnรผ belirten Binbaลgil, โMart ayฤฑnda ekonomimize kaynak saฤlamak iรงin รงฤฑktฤฑฤฤฑmฤฑz uluslararasฤฑ piyasalarda bรผyรผk ilgi gรถrdรผk. Bir kez daha sendikasyon piyasasฤฑnฤฑn aรงฤฑlฤฑลฤฑnฤฑ yaptฤฑk. 600 milyon dolar hedefiyle รงฤฑktฤฑฤฤฑmฤฑz sendikasyon kredisine maliyeti 25 bps dรผลรผrmemize raฤmen hedefin yรผzde 160โฤฑna karลฤฑlฤฑk gelen 950 milyon talep geldi. Bankalardan gelen bu gรผรงlรผ talep sonrasฤฑ sendikasyon tutarฤฑmฤฑzฤฑ hedeflediฤimizin รผzerinde, 700 milyon dolar olarak yeniledik. Uluslararasฤฑ borรงlanma piyasalarฤฑnda ilgiyle karลฤฑlanan iลlemimize katฤฑlan banka sayฤฑsฤฑ, Eylรผl sendikasyonumuza kฤฑyasla 23 bankadan 34 bankaya yรผkseldi. Baลarฤฑyla sonuรงlandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz bu son iลlem yurtdฤฑลฤฑndaki yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn รผlkemize devam eden ilgisinin ve bankamฤฑza duyulan gรผvenin รถnemli bir gรถstergesiโโ dedi.
โBankamฤฑz ve รผlkemiz iรงin insan kaynaklarฤฑ ve teknoloji yatฤฑrฤฑmlarฤฑmฤฑz devam ediyorโ
Akbankโฤฑn ve Tรผrkiyeโnin geleceฤi iรงin yatฤฑrฤฑmlarฤฑna hฤฑz kesmeden devam ettiฤini kaydeden Binbaลgil, ลรถyle devam etti: โSaฤlam finansal yapฤฑmฤฑza ek olarak, nitelikli insan kaynaฤฤฑmฤฑz ve teknolojik altyapฤฑmฤฑz bankamฤฑzฤฑn en gรผรงlรผ รถzellikleri arasฤฑnda. Bu iki alanฤฑn geliลimine son derece รถnem veriyor ve kapsamlฤฑ yatฤฑrฤฑmlarฤฑmฤฑza devam ediyoruz. Temelini 2017 yฤฑlฤฑnda attฤฑฤฤฑmฤฑz ve yatฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ 2018 yฤฑlฤฑ boyunca sรผrdรผrdรผฤรผmรผz Akbank Veri ve Yaลam Merkezi projemizi รงok yakฤฑnda tamamlayacaฤฤฑz. Bu รถnemli giriลimimiz inovasyon kรผltรผrรผnรผn bรผnyemizde daha da gรผรงlรผ yeลermesini ve yakaladฤฑฤฤฑmฤฑz rekabet avantajฤฑnฤฑn artarak sรผrmesini saฤlayacak. Geleceฤin bankacฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ ลekillendirirken, Tรผrkiyeโnin en yetenekli kadrolarฤฑnฤฑ bu merkeze รงekmeye devam edeceฤiz. Bรถylesine nitelikli ve baลarฤฑlฤฑ bir ekiple รงalฤฑลmaktan mutluluk duyuyorum. Bu istikrarlฤฑ ve gรผรงlรผ performans iรงin mรผลterilerimize, hissedarlarฤฑmฤฑza ve รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑza teลekkรผr ederim.โ







