Akbank Genel Mรผdรผrรผ Hakan Binbaลgil, bankanฤฑn, yฤฑlฤฑn ilk รงeyrek finansal sonuรงlarฤฑna iliลkin yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn, ekonominin en gรผรงlรผ destekรงilerinden olduฤunu bildirdi.
Binbaลgil, 70 yฤฑldฤฑr istikrar ve gรผvene dayalฤฑ bankacฤฑlฤฑk anlayฤฑลlarฤฑyla, ciddiyet ve disiplinleriyle ekonomiye desteklerini sรผrdรผrdรผklerini kaydederek, “Bu dรถnemde etkin risk yรถnetimimiz ve aktif kalitemiz, saฤlฤฑklฤฑ bรผyรผme performansฤฑmฤฑz da her zamanki gibi bizi ayrฤฑลtฤฑran รถzelliklerimiz arasฤฑnda yer aldฤฑ.” deฤerlendirmesinde bulundu.
Yฤฑlฤฑn ilk รผรง ayฤฑnda aktiflerinin 348 milyar TL seviyesine ulaลtฤฑฤฤฑ bilgisini veren Binbaลgil, geรงen yฤฑlฤฑn sonuna kฤฑyasla mevduatlarฤฑnฤฑ yรผzde 4,8 artฤฑrarak 211 milyar liranฤฑn รผzerine รงฤฑkardฤฑklarฤฑnฤฑ bildirdi.
Binbaลgil, “Bankamฤฑz, bu dรถnemde 2 milyar 176 milyon TL brรผt karฤฑndan 482 milyon TL vergi karลฤฑlฤฑฤฤฑ ayฤฑrarak 1 milyar 694 milyon TL net konsolide kar elde etti. 225 milyar lirasฤฑ nakdi kredi olmak รผzere ekonomimize toplam 278 milyar lira kredi desteฤi saฤladฤฑk. Bu yฤฑl reel sektรถre kullandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz kredilerle saฤladฤฑฤฤฑmฤฑz destek, yรผzde 5,6 artฤฑลla 175 milyar seviyesine ulaลtฤฑ.” ifadelerini kullandฤฑ.
“Takipteki kredi oranฤฑmฤฑz saฤlฤฑklฤฑ bรผyรผmemizin gรถstergesi”
Binbaลgil, aktif kalitesinin bankanฤฑn รถnemli รถncelikleri arasฤฑndaki yerini koruduฤunu belirterek, “Takipteki kredi oranฤฑmฤฑz bu dรถnemde yรผzde 1,9 dรผzeyinde gerรงekleลti. Sektรถr ortalamasฤฑnฤฑn altฤฑnda olan bu oran, saฤlฤฑklฤฑ, nitelikli ve disiplinli bรผyรผme performansฤฑmฤฑzฤฑn bir gรถstergesi. Yฤฑlฤฑn ilk รผรง ayฤฑ sonunda krediler iรงin ayฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz karลฤฑlฤฑklar, donuk alacaklarฤฑmฤฑzฤฑn รผzerinde, yรผzde 154 seviyesinde gerรงekleลti.” deฤerlendirmelerinde bulundu.
Hakan Binbaลgil, Akbank’ฤฑn Tรผrkiye ekonomisi ve reel sektรถrรผ desteklemeyi sรผrdรผrmek iรงin yurt dฤฑลฤฑndan iyi koลullarda yurt dฤฑลฤฑ finansman saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Akbank’ฤฑn ilk รงeyrekte uluslararasฤฑ piyasalardan 400 milyon dolar sermaye benzeri tahvil, 1,2 milyar dolar karลฤฑlฤฑฤฤฑ sendikasyon kredisi, 795 milyon dolar sekรผritizasyon finansmanฤฑ saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ aktaran Binbaลgil, yurt dฤฑลฤฑndan toplamda 2,4 milyar dolar tutarฤฑnda finansman saฤlaklarฤฑnฤฑ kaydetti.
Binbaลgil, “Bu seneki sendikasyonumuza da yeni banka katฤฑlฤฑmlarฤฑ oldu. Akbank’ฤฑn yurt dฤฑลฤฑ borรงlanmadaki uzmanlฤฑฤฤฑnฤฑ ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlar nezdinde itibarฤฑnฤฑ kanฤฑtlayan bu iki iลlem, รผlkemize duyulan gรผveni ve artan yabancฤฑ ilgisini gรถstermesi aรงฤฑsฤฑndan da รถnemli.” ifadelerini kullandฤฑ.
“7. kez Tรผrkiye’nin en deฤerli bankasฤฑyฤฑz”
Binbaลgil, Akbank’ฤฑn kurulduฤu gรผnden beri en รถnemli sorumluluฤunun mรผลterilerinin gรผvenini ve memnuniyetini sรผrdรผrmek olduฤunu belirterek, ลu deฤerlendirmelerde bulundu:
“Bankamฤฑzฤฑn kuruluลunun 70. yฤฑl dรถnรผmรผnรผ kutladฤฑฤฤฑmฤฑz bu รถnemli yฤฑlda, Brand Finance tarafฤฑndan 7. kez รผst รผste Tรผrkiye’nin En Deฤerli Banka Markasฤฑ olduk. Bu istikrarlฤฑ performans, sรผrdรผrรผlebilir baลarฤฑ vizyonumuzun bir gรถstergesi. Geleceฤin bankacฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ bugรผnden mรผลterilerimize sunma arzusuyla, sektรถrรผmรผzde รถnemli bir kilometre taลฤฑ olacak yeni ลube modelimizi de bu yฤฑl hayata geรงirdik. Bu yeni ลube modelimizin hem mรผลteri memnuniyetine hem de rakamlarฤฑmฤฑza yansฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ gรถrmekten mutluluk duyuyoruz.
รnรผmรผzdeki dรถnemde de bankamฤฑzฤฑn ve รผlkemizin geleceฤi iรงin inovasyon รงalฤฑลmalarฤฑmฤฑzฤฑ ve yatฤฑrฤฑmlarฤฑmฤฑzฤฑ sรผrdรผreceฤiz. Bu รถnemli sรผreรงte en รถnemli deฤerimiz, Tรผrkiye’nin en nitelikli bankacฤฑlarฤฑ olan Akbanklฤฑlar olacak; bรถylesine baลarฤฑlฤฑ ve motivasyonu yรผksek bir ekiple รงalฤฑลmaktan mutluluk duyuyorum.”
Akbankโฤฑn Seรงilmiล Finansal Gรถstergeleri (25 Nisan 2018)
Milyar TL 31.03.2018 31.12.2017
Toplam Aktifler 348,5 341,6
Toplam Krediler (*) 278,5 267,0
Mevduat 211,2 201,5
Takipteki Krediler Rasyosu 1,9% 2,1%
Net Kar (31.03.2017) 1,7 1,5
(*) Gayrinakdi krediler ve finansal kiralama alacaklarฤฑ dahildir.







