Uluslararasฤฑ denetim ve danฤฑลmanlฤฑk ลirketi Deloitte, 2014 yฤฑlฤฑnda global akฤฑllฤฑ telefon satฤฑลlarฤฑnฤฑn 375 milyar dolara ulaลmasฤฑnฤฑ beklerken, dรผnya รงapฤฑnda 55 yaล รผzeri akฤฑllฤฑ telefon kullanฤฑcฤฑ sayฤฑsฤฑnฤฑn yรผzde 25 artacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrdรผ.
Bilgi Teknolojileri ve ฤฐletiลim Kurumu’nun (BTK) verilerine gรถre, Tรผrkiye’de her yฤฑl 15 milyon telefon ithal edilirken, bunun karลฤฑlฤฑฤฤฑnda 5 milyar dolarlฤฑk ithalat gerรงekleลiyor.
Deloitte’un, “Teknoloji, Medya ve Telekomรผnikasyon 2014 รngรถrรผleri” raporuna gรถre, internete baฤlฤฑ televizyonlar, oyun konsollarฤฑ, akฤฑllฤฑ telefonlar ile tabletlerin satฤฑลฤฑnฤฑn 2014 yฤฑlฤฑnda 750 milyar dolara ulaลacaฤฤฑ tahmin ediliyor.
Giyilebilir cihaz satฤฑลlarฤฑnฤฑn artmasฤฑ beklenirken, akฤฑllฤฑ gรถzlรผk, akฤฑllฤฑ saat ve akฤฑllฤฑ bileklik satฤฑลlarฤฑnฤฑn da 3 milyar dolar olacaฤฤฑ รถngรถrรผlรผyor.







