Araลtฤฑrma ลirketi International Data Corp (IDC) tarafฤฑndan yayฤฑnlanan รถn verilere gรถre รผรงรผncรผ รงeyrekte kรผresel akฤฑllฤฑ telefon sevkiyatlarฤฑ %4,0 artฤฑลla 316,1 milyon adede ulaลtฤฑ.
Apple’ฤฑn akฤฑllฤฑ telefon sevkiyatlarฤฑ, Eylรผl ayฤฑnda piyasaya sรผrรผlen yapay zeka รถzellikli iPhone 16 serisine yรถnelik gรผรงlรผ talep sayesinde รผรงรผncรผ รงeyrekte artฤฑล gรถsterdi. IDC verilerine gรถre Apple’ฤฑn iPhone’larฤฑnฤฑn รผรง aylฤฑk sevkiyatฤฑ bir รถnceki yฤฑla gรถre %3,5 artarak 56,0 milyon adede ulaลtฤฑ ve pazar payฤฑ %17,7’de sabit kaldฤฑ.
Rakip Samsung Electronics, sevkiyatlarฤฑn %2,8 dรผลรผลle 57,8 milyon adede gerilemesine raฤmen dรผnyanฤฑn en bรผyรผk akฤฑllฤฑ telefon satฤฑcฤฑsฤฑ olmaya devam etti.
IDC’nin veri ve analizden sorumlu baลkan yardฤฑmcฤฑsฤฑ Francisco Jeronimo, Samsung’un premium segmentteki payฤฑnฤฑ artฤฑrmaya devam ettiฤini ve akฤฑllฤฑ telefonlarฤฑnฤฑn ortalama fiyatlarฤฑnฤฑn, yapay zeka รถzellikli modellerin daha gรผรงlรผ bir karฤฑลฤฑmฤฑnฤฑn etkisiyle รงeyrekte yรผkseldiฤini sรถyledi.
Vivo, Oppo, Xiaomi, Lenovo ve Huawei gibi รinli ลirketler gรผรงlรผ bรผyรผmeye รถncรผlรผk etti.
Xiaomi’nin sevkiyatlarฤฑ %3,3 artarak 42,8 milyon adede ulaลtฤฑ ve dรผnya รงapฤฑnda 3 numaralฤฑ akฤฑllฤฑ telefon satฤฑcฤฑsฤฑ oldu.







