Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Yรผksek ฤฐstiลare Kurulu(YฤฐK) รผyesi ve eski TBMM Baลkanฤฑ Bรผlent Arฤฑnรง, รถnceki gรผn kendisini eleลtiren AKP Grup Baลkanvekili Bรผlent Turan’a tepki gรถsterdi. Turan’ฤฑn “Biz รผlke ayaฤa kalksฤฑn diye uฤraลฤฑrken, terรถrle uฤraลฤฑrken, รงฤฑkฤฑp karลฤฑmฤฑza ฤฑsrarla ‘Niye kayyฤฑm atadฤฑn, niye bunu yaptฤฑn?’ dediler” sรถzlerini yanฤฑtlayan Arฤฑnรง, “Boyundan bรผyรผk iลlere karฤฑลma, sana yazฤฑk olur” ifadelerini kullandฤฑ.
Show TV’ye konuลan ve Turan’a yรถnelik olarak “Boyundan bรผyรผk iลlere karฤฑลma” diyen Arฤฑnรง, โSen zaman zaman bรถyle รงฤฑkฤฑลlar yapฤฑyorsun. Sivrisinek ฤฑsฤฑrฤฑฤฤฑ kadar beni ilgilendirmez. Sana yazฤฑk olur” dedi. Arฤฑnรง, ลรถyle devam etti: “Herkes haddini bilsin. Ben de bileyim, Bรผlent Turan da bilsin, baลka partilerin baลka temsilcileri de bilsin.”
Arฤฑnรง, kayyฤฑm yoluyla gรถrevinden alฤฑnan eski Mardin Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Ahmet Tรผrk iรงin “Ben sadece Ahmet Tรผrk’รผ tanฤฑyorum ve ona saygฤฑ duyuyorum. Ahmet Tรผrk’รผn benim รผzerimdeki hakkฤฑ ลudur. Bu kiลinin terรถrle alakasฤฑ yoktur. Ahmet Tรผrk’รผn terรถrle alakasฤฑ yoktur. Barฤฑล olsun isteyen biridir” demiลti.
Bรผlent Turan da, ertesi gรผn Arฤฑnรง’a tepki gรถstermiล, ลunlarฤฑ kaydetmiลti: “Biz รผlke ayaฤa kalksฤฑn diye uฤraลฤฑrken, terรถrle uฤraลฤฑrken, รงฤฑkฤฑp karลฤฑmฤฑza ฤฑsrarla ‘Niye kayyฤฑm atadฤฑn, niye bunu yaptฤฑn?’ dediler. PKKโya gรถz kฤฑrpan kim varsa o gรถzรผ oyacaฤฤฑz. Dรผn รงฤฑkmฤฑล bir aฤabeyimiz, yok Ahmet Tรผrkโรผn terรถrle ilgisi yokmuล. Hadi oradan yahu. Hiรงbir adam ezbere gerekรงelerle, uyduruk gerekรงelerle gรถrevden alฤฑnmaz. Halkฤฑn seรงtiฤine saygฤฑ duyulur ama halk seรงtiฤi zaman giderken Kandil’den yanฤฑna eล baลkan koyarsan, halkฤฑn seรงtiฤi iradeyi kandile teslim edersen, ลehidin ailesini iลten kovar da, aynฤฑ gรถreve bir terรถr zanlฤฑsฤฑnฤฑ getirirsen, belediyenin tรผm resmi kurumu olan makamฤฑndan, kimliฤinden, internet sitesinden Tรผrk bayraฤฤฑnฤฑ รงฤฑkartฤฑrsan, sana devlet gelir, ‘Kalk oradan kardeลim der’ ve kaldฤฑrฤฑr.”







