Aktif Bank'tan melek yatırımcı bula kılavuzu

Aktif Bank'tan melek yatırımcı bula kılavuzu

Aktif Bank, Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın (EBAN) Avrupalı girişimciler için hazırlamış olduğu kitabı yerelleştirerek Türk girişimcilerine sunuyor.

A+A-

Aktif Bank, "Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu" adlı kitapçığı Türkiye'ye uyarladı

Aktif Bank, Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın (EBAN) Avrupalı girişimciler için hazırlamış olduğu kitabı yerelleştirerek Türk girişimcilerine sunuyor.

Yenilikçi uygulamalarıyla ve oluşturduğu yeni iş alanları ile dikkat çeken Aktif Bank, son olarak ekonominin temel taşı melek yatırımcılar ve girişimciler için her türlü konunun detaylı anlatıldığı "Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu" adlı kitapçığı Türkiye'ye uyarladı.

Kitabın ilk 30,000 adetlik baskısının girişimcilere ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştirecek olan Aktif Bank Türk girişimcilere bu alanda ülkemizde yayınlanan ilk el kitabını kazandırmış oldu. Kitabın tanıtımı ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, "Bu kitapla gelişmiş ülkeler kendi girişimcilerine nasıl yol gösteriyorsa o yolları ülkemizdeki girişimcilere de göstermek istedik. Zira bir girişimin destek bulmasının ölçüleri ve metodolojisi ülkeden ülkeye çok fark göstermiyor. İçimizdeki uzman kurul Türkiye ile ilgili yerelleştirmeler yaptı ve sonunda tüm girişimciler için bir başucu eser ortaya çıktı. Biz girişimci ve girişimcilerin sayısı ve niteliğinin artmasını kendimize vazife edindik.

Zaten ülkemizin en büyük yatırım bankasının, aynı zamanda yerli bir bankanın da doğal işi olarak görüyoruz bunu. Bir ülke girişimcileri kadar zengindir. Girişimcilerin sayısının artması ülkenin büyümesine ve işsizliğin azalmasına doğrudan etki etmektedir. Her bir girişim 4 kişiye iş sağlıyor. Ülkemizdeki girişimci ekosisteminin geliştirilmesi konusuna banka olarak büyük destek vermekteyiz. Bunun için son bir yıl içerisinde Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın Türkiye ayağını kurduk. Mevcutta, girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmek, girişimcilerin girişimlerini profesyonel çekilmiş videolarla tanıtabilecekleri bir platform sağlayabilmek amacıyla bir websitesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama en önemli ve kalıcı bir eser olarak bu kitabı görüyorum. Bu kitap ile girişimciler özgüvenli biçimde neler yapacaklarını bilecek, birçok fikir ve girişim heba olmayacak. Doğru biçimde destek bulacak. Yarasın diyorum. İş ve girişim olsun ülkemiz büyüsün işsizlik azalsın diyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Girişimcilerin özellikle melek yatırımcılar kanalıyla özkaynak (sermaye yatırımı) bulma süreciyle ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırma amacıyla hazırlanan kitapta, girişimcilere de sermaye bulma süreci, yatırımcı ile girişimci arasındaki ilişkinin püf noktaları, yatırımcı anlaşması, vergi avantajları, gibi konularda önemli tavsiyeler veriliyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.