Ekonominin yeni yol haritasฤฑ yarฤฑn aรงฤฑklanacak. Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak, yarฤฑn saat 11:00’de ฤฐstanbul’da dรผzenleyeceฤi toplantฤฑyla Reform Paketi’ni aรงฤฑklayacak. Paketin Yeni Ekonomi Programฤฑ (YEP) kapsamฤฑndaki hedeflere yรถnelik tedbirler iรงermesi bekleniyor.
Bakan Albayrak, 28 Mart’ta katฤฑldฤฑฤฤฑ bir televizyon programฤฑnda, 8 Nisan haftasฤฑnda bรผyรผme, enflasyon, bankacฤฑlฤฑk baลta olmak รผzere tรผm alanlarda atฤฑlacak adฤฑmlarฤฑ iรงeren genel รงerรงeveye iliลkin aรงฤฑklamalarda bulunacaklarฤฑnฤฑ belirtmiลti.
Bakan Albayrak, alฤฑnacak tedbirlerin bir kฤฑsmฤฑnฤฑn yรถnetmelik ve kararname olacaฤฤฑnฤฑ, bir kฤฑsmฤฑnฤฑn yasal dรผzenleme ile hayata geรงirileceฤini kaydetmiลti. Albayrak “Tรผrkiyeโnin artฤฑk bundan sonraki gรผndemi, finansal mimarisi, finansal gรผvenlikse, finansal ekonominin desteklenmesi aรงฤฑsฤฑndan tรผm enstrรผmanlarla saฤlฤฑklฤฑ ve reel bรผyรผyen bir ekonomiyi ne ลekilde destekleyeceฤine dayalฤฑ atฤฑlacak adฤฑmlarsa, ne gerekiyorsa bu adฤฑmlarฤฑ atacaฤฤฑz” demiลti.







