TBMM Genel Kurulu’nda, Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn 2019 yฤฑlฤฑ bรผtรงesi gรถrรผลรผldรผ. Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak gรถrรผลmelere katฤฑlarak konuลma yaptฤฑ. Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak, enflasyona iliลkin aรงฤฑklamalarda bulundu.
Bakan Albayrak, “Enflasyonla mรผcadelede almamฤฑz gereken mesafeler var. Nihai amacฤฑmฤฑz enflasyonu kalฤฑcฤฑ olarak tek haneler indirmek. Mali disiplin en รถnemli รงฤฑpamฤฑz olmaya devam edecek” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak, “Hazinemizin ortaya koyduฤu altฤฑn tahvil ihracฤฑ, son 2 yฤฑlda 6,5 tona yakฤฑn altฤฑnฤฑn yastฤฑk altฤฑndan Tรผrkiye ekonomisine kazandฤฑrฤฑlmasฤฑna vesile olarak, kayฤฑtdฤฑลฤฑ sermayenin ne kadar doฤru kayฤฑt iรงine getirildiฤini ortaya koydu” ifadesini kullandฤฑ.
Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Berat Albayrak, “Tรผrkiye’de 2002 yฤฑlฤฑnda faiz harcamalarฤฑnฤฑn bรผtรงe iรงindeki payฤฑ yรผzde 43,2 idi. Bu rakam 2018 bรผtรงesinde yรผzde 9, 2019 bรผtรงesinde de yaklaลฤฑk yรผzde 12” ลeklinde konuลtu.







