Albayrak'tan IŞİD'le ticaret açıklaması

Albayrak'tan IŞİD'le ticaret açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, IŞİD ile ticaret konusundaki soruyu yanıtladı

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kendi bakanlığının bütçe görüşmelerinde komisyon üyeleri ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı. O sorulardan biri Türkiye ve IŞİD arasındaki petrol ticaretine ilişkindi.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, komisyon üyelerinden birinin "Türkiye'nin IŞİD'den petrolü aldığı yönünde iddialar ve hatta görüntüler olduğu söyleniyor, bunlar ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna karşılık, yetkili makamların bu konuya daha önce açıklık getirdiğini ve ABD'nin de bunların safsata olduğu yönünde açıklama yaptığını söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak böyle bir iddiayı üçüncü bir şahsın dillendirmesi, ülkemizin terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir utanç vesilesidir" diyen Albayrak, Türkiye'nin bu şekilde bir ilişkiye hiçbir şekilde girmediği belirtti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.