Allianz, Bayern Münih'e ortak oldu

Allianz, Bayern Münih'e ortak oldu

Alman sigorta devi Allinaz'ın, 110 milyon avro karşılığında Bayern Münih’inyüzde 8,33 oranında hissesini satın aldı

A+A-

Alman sigorta devi Allianz'ın 110 milyon avro karşılığında Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in yüzde 8,33  oranında hissesini satın aldı.

Bayern Münih'ten  yapılan yazılı açıklamada, Bayern Münih’in uzun yıllardan beri partneri olan Allianz şirketi ile yaptığı işbirliğini geliştirdiği belirtildi.

Sermaye artışı kapsamına Allianz şirketinin Bayern Münih'in yüzde 8,33 oranında hissesini satın aldığına işaret edilen açıklamada, bunun karşılığında Allinaz'ın aldığı hisseler karşılığında 110 milyon avroyu Bayern Münih'e ödediği kaydedildi.

Adidas ve Audi şirketinden sonra Allianz şirketinin Bayern Münih'in üçüncü stratejik ortağı olduğu ifade edilen açıklamada, merkezleri Bavyera eyaletinde olan  şirketlerin her birinin yüzde 8,33 oranında Bayern Münih hissesine sahip oldukları vurgulandı.

Açıklamada, kulübün ana hissedarının tüzükte yer aldığı şekliyle yüzde 75'lik oranla üyeleriyle "Bayern Münih eV"ye ait  olduğu kaydedildi.

Bu paranın Allianz Arena’nın borçlarının ödenmesi için kullanılacağı, ayrıca alt yapıya harcanacağı belirtilen açıklamada, Alman kulübünün bu parayı yeni oyuncular için kullanmayacağı, borçların ödeneceği ifade edildi.

Bayern Münih Kulübü Başkanı Uli Hoeness,  Allianz'in partner olarak yer alma kararını yönetimde oy birliği ile aldıklarını belirterek, "FC Bayern  için bu büyük bir gün. Bavyera’dan gelen Audi, Adidas ve Allianz şirktleriyle FC Bayern partnerliyle 'triple A' oldu. Bu bir rüya. Çok gururluyuz, bu kulübün gücünü gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bayern Münih'in hisselerinin toplam değerinin 1,32 milyar avro olduğu belirtiliyor.  Adidas'ın 2001 yılında yüzde 10 oranında hisseler için 75 milyon avro, Audi'de yüzde 9,09 oranında hisseler karşılığında 2009 yılında 90 milyon avro ödemişti.  

Allianz’ın daha az hisse için daha fazla para ödemesi Bayern Münih'in değerinin artışından kaynaklanıyor. Bayern Münih geçen yıl, UEFA Şampiyonlar Ligi, Almanya 1. Lig Şampiyonluğu, Almanya Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanmıştı. Allianz şirketi, Bayern Münih Stadı'nın isim haklarını da elinde bulunduruyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.