Merkel, telekonferans yรถntemiyle gerรงekleลtirilen “Dijital Ekonomi 2030 Gรถrรผnรผmรผ” konferansฤฑnda yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, sanayi ลirketlerinin biliลim ลirketlerine baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn arttฤฑฤฤฑna dikkati รงekti.
Bilgi teknolojililerinde donanฤฑm ve yazฤฑlฤฑmฤฑn รงok hฤฑzlฤฑ ilerlediฤini hatฤฑrlatan Merkel, bu konuda treni kaรงฤฑrmamak iรงin dikkatli olunmasฤฑ gerektiฤini vurguladฤฑ.
Almanya Baลbakanฤฑ Merkel, Alman otomobil ลirketlerini biliลim ลirketlerinin โรงalฤฑลma tezgahฤฑโ olmamasฤฑ konusunda da uyararak, geleceฤin otomobilinin รงok iyi sรผrรผล kabiliyetine sahip dijital bir nesne olacaฤฤฑna iลaret etti.
Almanya ve ABโnin รin ve ABD merkezli bรผyรผk biliลim ลirketleriyle rekabette ayakta kalabilmeleri konusunda รงalฤฑลmasฤฑ gerektiฤini vurgulayan Merkel, “Tamamen dijital dรผnyadan gelenlerle yarฤฑลฤฑyoruzโฆHala kazanabiliriz.โ ifadesini kullandฤฑ.







