Almanya ile şimdi de selfie krizi

Almanya ile şimdi de selfie krizi

Almanya'ya verilen "Erdoğan klibi" notasından sonra şimdi de selfie krizi yaşanıyor

A+A-

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ün duruşmasını izlediği ve selfie çekimine katıldığı için önceki gün de Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı öğrenildi.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, duruşmaya katılan yabancı temsilcilerle ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili ülkelerin büyükelçilerini bakanlığa davetleri devam ediyor.

Kaynaklar hafta başından bu yana büyükelçilerin Bakanlık'a çağrıldığını, dün de Almanya Büyükelçisi Erdmann’ın davet edildiğini belirtti. Erdmann’a söz konusu duruşmaya katıldığı ve yargıya müdahale edici davranışlarda bulunmasının kabul edilemez olduğu söylendi.

Erdmann geçen hafta da bir Alman kanalında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili video klibinin yayınlanması nedeniyle Dışişleri’ne çağrılmıştı.

 

»» ALMANYA'YA "ERDOĞAN KİLİBİ" NOTASI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.