Der Spiegel dergisinin Alman Ekonomi Bakanlฤฑฤฤฑโnฤฑn bir raporuna dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ haberine gรถre haberine gรถre enerjide Rus baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ hฤฑzla azaltmaya รงalฤฑลan Almanya yฤฑl ortasฤฑna dek Rusyaโdan ithal edilen petrol miktarฤฑnฤฑ yarฤฑya indirmeyi planlฤฑyor.
Raporda geรงen bilgilere gรถre yฤฑl sonuna dek Rus gazฤฑna olan baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑn mevcut hacimlere gรถre yarฤฑdan fazla azaltฤฑlarak yรผzde 30โa kadar dรผลรผrรผlebileceฤi petrol ithalatฤฑnฤฑn ise sฤฑfฤฑra indirilmesinin hedeflendiฤi belirtiliyor. Rus kรถmรผr alฤฑmlarฤฑnฤฑn ise yaz bitmeden sonlandฤฑrฤฑlacaฤฤฑ dรผลรผnรผlรผyor.
Rusyaโnฤฑn Ukrayna iลgali Almanya ve Avrupa Birliฤi รผlkelerinin enerji politikalarฤฑnda kรถkten bir deฤiลikliฤe gitmesine ve birliฤin Rus fosil yakฤฑtlarฤฑna baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ hฤฑzla sonlandฤฑrma รงalฤฑลmalarฤฑna baลlamasฤฑna neden olmuลtu.
AB Komisyon Baลkanฤฑ von der Leyen ve ABD Baลkanฤฑ Joe Bidenโฤฑn Cuma gรผnรผ ABDโden LNG ithalatฤฑyla ilgili yol haritasฤฑnฤฑn detaylarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ bekleniyor. Anlaลmayla nakliyatlarฤฑn gerรงekleลmesini baลlatacak ticari sรถzleลmeler iรงin bir platform oluลturulacak.
Ekonomi Bakanฤฑ Robert Habeck รผlkenin enerji tedarikini รงeลitlendirmek iรงin geรงtiฤimiz gรผnlerde Norveรง ve Katar ile gรถrรผลmelerde bulunmuลtu.
Dergi haberinde Almanyaโnฤฑn RWE, AG ve Uniper SE enerji firmalarฤฑyla opsiyon anlaลmalarฤฑ imzaladฤฑฤฤฑnฤฑ ve hรผkรผmetin Kuzey Denizi ve Baltฤฑk Deniziโnde yรผzer depo alanlarฤฑ iรงin potansiyel lokasyonlar arayฤฑลฤฑnda olduฤunu iddia etti.







