Alman Havalimanlarฤฑ Birliฤi (ADV), temmuz ayฤฑna iliลkin Almanya havalimanlarฤฑ yolcu sayฤฑsฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, havalimanlarฤฑnฤฑn temmuzda aฤฤฑrladฤฑฤฤฑ yolcu sayฤฑsฤฑ geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 79,1 artarak 17,74 milyon oldu.
Artฤฑลa raฤmen, temmuzda yolcu sayฤฑsฤฑ salgฤฑn รถncesi olan 2019 Temmuz seviyesinin yรผzde 28,7 altฤฑnda kaldฤฑ. Bu oran Haziran 2022โde yรผzde 27 olarak salgฤฑn sonrasฤฑ en dรผลรผk deฤere gerilemiลti. Bรถylece Alman havalimanlarฤฑnda yolcu sayฤฑsฤฑnฤฑ Kovid-19 salgฤฑnฤฑ รถncesi seviyeye ulaลtฤฑrmada ivme kaybฤฑ yaลandฤฑ.
Yolcu sayฤฑsฤฑnda Kovid-19 รถncesi seviyeye en erken 2025’te ulaลฤฑlmasฤฑ bekleniyor
ADV ise Kovid-19 salgฤฑnฤฑnฤฑn damgasฤฑnฤฑ vurduฤu zayฤฑf bir yฤฑlฤฑn ardฤฑndan 2022’de hava yolunu kullanan yolcu sayฤฑsฤฑnฤฑn keskin bir ลekilde artmasฤฑnฤฑ bekliyor.
Almanya’da 2021 hava yolu yolcu sayฤฑsฤฑ 80 milyon seviyesinde kalฤฑrken, bu yฤฑl rakamฤฑn 180 milyona ulaลmasฤฑ bekleniyor.
ADV, yolcu sayฤฑsฤฑnda Kovid-19 รถncesi seviyeye en erken 2025’te ulaลฤฑlmasฤฑnฤฑ รถngรถrรผyor.
Salgฤฑn dรถneminde durma noktasฤฑna gelmesinin ardฤฑndan keskin bir toparlanma yaลayan Alman hava yolu sektรถrรผ, personel sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ ve grevlerle karลฤฑ karลฤฑya.
Almanyaโdaki havalimanlarฤฑ ve hava yolu ลirketleri, yer hizmetleri, gรผvenlik personeli ve uรงuล gรถrevlileri dahil tรผm alanlarda ciddi bir personel yetersizliฤiyle mรผcadele ediyor.
รlkede รถzellikle yaz tatilinin baลlamasฤฑyla birรงok havalimanฤฑnda personel eksikliฤi nedeniyle uzun kuyruklar oluลmuลtu. รok sayฤฑda uรงak seferi iptal edilmiล veya seferin gecikmesinden รถtรผrรผ yolcular gidecekleri yerlere geรง ulaลmฤฑลtฤฑ.
Bunun รผzerine havalimanlarฤฑnฤฑ iลleten ลirketlerin talebiyle Alman makamlarฤฑ, haziran sonunda Tรผrkiye’den yaklaลฤฑk 2 bin iลรงinin Alman havalimanlarฤฑnda konuลlandฤฑrฤฑlmasฤฑna yeลil ฤฑลฤฑk yakmฤฑลtฤฑ.
Alman Pilot Sendikasฤฑ Cockpit 31 Temmuz’da, Alman hava yolu ลirketi Lufthansaโda รงalฤฑลan pilotlarฤฑn รผcret artฤฑลlarฤฑnda anlaลma saฤlanamazsa grev kararฤฑ almฤฑลtฤฑ.
Sendika, pilotlara bu yฤฑl iรงin yรผzde 5,5 รผcret artฤฑลฤฑ, gelecek yฤฑldan itibaren ise รผcretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasฤฑnฤฑ talep ediyor.
Sendika ile Lufthansa arasฤฑnda gรถrรผลmeler ise halen devam ediyor.







