Alnus Yatฤฑrฤฑm, KMPUR-Kimpur iรงin hedef fiyatฤฑnฤฑ 83.5 TL, tavsiyesini “al” olarak korudu. Raporda ลu satฤฑrlara yer verildi:
KMPURโun, 2024/03 dรถnemi finansallarฤฑnฤฑ incelediฤimizde;
๏ ลirketin Hasฤฑlatฤฑ; geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre 382,7 Milyon TL tutarฤฑnda(yรผzde 13,68 oranฤฑnda) azalฤฑล gรถstermiลtir. Satฤฑลlarฤฑn Maliyetiโnde de ortaya รงฤฑkan 323,8 Milyon TL civarฤฑndaki azalฤฑล sonrasฤฑnda; ลirketin Brรผt Kรขr rakamฤฑ, geรงen yฤฑla gรถre 58,9 Milyon TL tutarฤฑndaki azalmฤฑลtฤฑr.
๏ ลirketin Faaliyet Giderleri 10,9 Milyon TL civarฤฑnda artarken, โโNet Kur Farkฤฑ Giderleriโโndeki artฤฑล รถncรผlรผฤรผnde Diฤer Net Esas Faaliyet Giderleri kaleminde de 79,8 Milyon TL tutarฤฑnda artฤฑล gรถrรผlmรผลtรผr. Faaliyet Giderleriโndeki bu artฤฑลlara karลฤฑn; ลirketin Esas Faaliyet Kรขrฤฑ 10,1 Milyon TL tutarฤฑnda artmฤฑลtฤฑr. FAVรK rakamฤฑ ise 62,6 Milyon TL civarฤฑnda azalฤฑล gรถstermiลtir.
๏ ลirketin Yatฤฑrฤฑm Faaliyet Gelirleri; 255,9 Milyon TLโlik artฤฑลla Dรถnem Net Kรขrฤฑโnฤฑ desteklerken, buna karลฤฑn Finansman Giderleri ise; โโBanka Kredi Faizleriโโ รถncรผlรผฤรผnde 249,5 Milyon TL civarฤฑnda artarak, bu katkฤฑyฤฑ bรผyรผk oranda nรถtrlemiลtir. Cari dรถnem finansallarฤฑna 252 Bin TLโlik oldukรงa sฤฑnฤฑrlฤฑ Ertelenmiล Vergi Geliri kaydeden ลirket, โTMS 29 Enflasyon Muhasebesiโnden kaynaklฤฑ olarak yansฤฑyan 127,9 Milyon TLโlik Parasal Kayฤฑp tutarฤฑ sonrasฤฑnda; 103,7 Milyon TL civarฤฑnda Dรถnem Net Kรขrฤฑ elde etmiลtir.
๏ ลirketin Hasฤฑlatฤฑโndaki 382,7 Milyon TLโlik azalฤฑลta; โโYurt ฤฐรงi Satฤฑลlarโโฤฑn 227,6 Milyon TL ve โโYurt Dฤฑลฤฑ Satฤฑลlarโโฤฑn 140,8 Milyon TL tutarlarฤฑnda azalmasฤฑ etkili olmuลtur. Satฤฑลlarฤฑn Maliyetiโndeki 323,8 Milyon TLโlik azalฤฑลta ise; โโฤฐlk Madde ve Malzeme Giderleriโโndeki 331,6 Milyon TLโlik azalฤฑล doฤrudan etkisini gรถstermiลtir.
๏ ลirketin Rijit(Sert Kรถpรผk) segmenti satฤฑลlarฤฑ; 17,1 Bin Ton dรผzeyinde gerรงekleลmiล, bu miktarฤฑn 11,8 Bin Tonu yurt iรงine satฤฑlmฤฑลtฤฑr. Ayakkabฤฑ ve terlik sektรถrรผ iรงin 10,1 Bin Ton dรผzeyinde Poliรผretan satฤฑลฤฑ yapฤฑlฤฑrken, bu rakamฤฑn yurt iรงi bacaฤฤฑ 6,8 Bin Ton olmuลtur. Flexible(Esnek Kรถpรผk) segmentindeki toplam satฤฑล 2 Bin Ton dรผzeyinde olurken, bu segmentin yurt iรงi satฤฑลlarฤฑ ise 1,4 Bin Ton civarฤฑnda olmuลtur. Polyester, case, hammadde ve diฤer รผrรผn gruplarฤฑndaki satฤฑลlar da dahil edildiฤinde; 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde ลirketin toplam satฤฑลฤฑ 33,9 Bin Ton olarak gerรงekleลtirmiลtir. Bu satฤฑลlarฤฑn yaklaลฤฑk yรผzde 31,5โi ihracat ve ihraรง kayฤฑtlฤฑ satฤฑลlardan oluลmuลtur.
๏ Yurtiรงinde Dรผzce ve Gebze รผretim tesislerinde kapasite artฤฑran ve yurtdฤฑลฤฑnda da Birleลik Krallฤฑk ile ABDโde yeni ลirketler kuran ลirketin, daha รถnce duyurduฤu 2024 yฤฑlฤฑna iliลkin hedefleri ise ลu ลekildedir; global oyuncularla aynฤฑ ligde yer almayฤฑ hedefleyen ลirket, Avrupaโda tรผm รผrรผn gruplarฤฑnda bรผyรผmeyi รถngรถrmekte. 2024 yฤฑlฤฑ iรงin yรผzde 10 oranฤฑndaki tonaj bรผyรผme hedefi belirleyen ลirket, ihracatta minimum yรผzde 30 bรผyรผmeyi hedeflemekte ve
ihracatฤฑn toplam satฤฑลlara oranฤฑnฤฑn da yรผzde 30โdan bรผyรผk olmasฤฑnฤฑ รถngรถrmekte. โโFlexโโ, โโPolyesterโโ ve โโRijitโโ iล gruplarฤฑnda bรผyรผme bekleyen ลirket, iรง pazarda; Rijit-Deprem Konteynerleri etkisinin de ayrฤฑลmasฤฑnฤฑ(konteynerlarda da yoฤun bir ลekilde kullanฤฑlan ลirketin Rijit รผrรผnรผ, deprem felaketi sonrasฤฑnda ortaya รงฤฑkan yoฤun konteyner talebinden pozitif yรถnde etkilenmiลti) รถngรถrmekte.
๏ผ Aรงฤฑklanan finansallar ve beklentiler doฤrultusunda, deฤerleme modelimizde oluลturduฤumuz geleceฤe dรถnรผk projeksiyonlarฤฑmฤฑz kapsamฤฑnda; ลirket hisseleri iรงin 12 aylฤฑk hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ 83,50 TL seviyesinde sabit bฤฑrakฤฑyoruz ve โโALโโ olan tavsiyemizi de koruyoruz.







