Altın 4 ayın zirvesinde

Altın 4 ayın zirvesinde

Altın uluslararası piyasalarda son 4 ayın en yüksek fiyatından işlem görüyor.1.345 dolara yükselen ons altın, bu seviyeyi en son Ekim 2013'te görmüştü.

A+A-

Altın fiyatları son 4 ayın en yüksek seviyesinde. Uluslararası piyasalarda geçen yılın son işlem haftasında 1.182 dolar seviyesinin görülmesinin ardından başlayan yükseliş bu hafta da devam ediyor. Özellikle 1.260 dolar direncinin geçilmesinin ardından ivme kazanan yükselişle 1.300 dolar rahat geçildi. Uzmanlar FED'in tahvil alımında azaltıma gitmesi, gelişen ülke paralarındaki türbülans ve Çin Merkez Bankası'nın altın alımı yapabileceğine dönük beklentilerin altın talebini canlı tuttunuğunu belirtiyor.

Buna karşın çok sayıda analistin fiyatların her an geri dönebileceği uyarılarına rağmen, fiziki altın talebinde yaşanan artışın da desteklediği yükseliş ile 1.345 dolara kadar yükselen ons altın 1.342 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

Yurtiçinde dolardaki artışın da etkisiyle altın fiyatları daha belirgin şekilde yükseliyor. Çeyrek altın 154, gram altın 95, yarım altın 309 ve cumhuriyet altını 632 TL'den işlem görüyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.