Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Altฤฑn, รงok kutuplu dรผnyanฤฑn rezerv varlฤฑฤŸฤฑ haline geliyor

Gรผรงlรผ dolar altฤฑnฤฑ kฤฑsa vadede baskฤฑlasa da, merkez bankalarฤฑnฤฑn rezerv tercihi olarak uzun vadede altฤฑnฤฑ gรผรงlendiriyor.
Altฤฑn

Altฤฑnฤฑn son dรถnemde yaลŸadฤฑฤŸฤฑ fiyat dรผลŸรผลŸรผ รถnemli bir paradoksu ortaya koyuyor: Sprott Inc. Yรถnetici OrtaฤŸฤฑ ve Piyasa Stratejisti Paul Wong‘a gรถre daha gรผรงlรผ bir ABD dolarฤฑ kฤฑsa vadede altฤฑn fiyatlarฤฑ รผzerinde baskฤฑ oluลŸtururken, uzun vadede altฤฑnฤฑn yatฤฑrฤฑm tezini daha da gรผรงlendiriyor.

Wong, altฤฑn piyasasฤฑna iliลŸkin yayฤฑmladฤฑฤŸฤฑ son kapsamlฤฑ aylฤฑk analizinde, spot altฤฑnฤฑn haziran ayฤฑnda ons baลŸฤฑna 532,24 dolar, yani yaklaลŸฤฑk yรผzde 12 deฤŸer kaybederek ayฤฑ 4.008 dolardan kapattฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve รผst รผste dรถrdรผncรผ aylฤฑk dรผลŸรผลŸรผnรผ yaลŸadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti.

Wong, “Haziran ayฤฑndaki aylฤฑk dรผลŸรผลŸ, Ekim 2008’den bu yana gรถrรผlen en bรผyรผk gerileme oldu” dedi. “30 Haziran’da sona eren รงeyrekte altฤฑn 660,04 dolar ya da yรผzde 14,14 deฤŸer kaybetti. Bu, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) 2008 Kรผresel Finans Krizi sonrasฤฑnda ilk faiz artฤฑrฤฑmฤฑ dรถngรผsรผnรผ baลŸlattฤฑฤŸฤฑ 2013’รผn ikinci รงeyreฤŸinden bu yana gรถrรผlen en kรถtรผ รงeyrek performansฤฑ oldu” ลŸeklinde konuลŸtu.

Wong, altฤฑndaki son ve en sert aylฤฑk dรผzeltmenin piyasa duyarlฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ aลŸฤฑrฤฑ kรถtรผmser seviyelere taลŸฤฑdฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

“Altฤฑndaki haziran satฤฑลŸ dalgasฤฑ, ABD ile ฤฐran arasฤฑnda ฤฐslamabad Mutabakat Muhtฤฑrasฤฑ’nฤฑn imzalanmasฤฑyla baลŸladฤฑ. Bu geliลŸme petrol fiyatlarฤฑnฤฑn sert ลŸekilde dรผลŸmesine, ABD dolarฤฑnฤฑn ise yรผkselmesine neden oldu” diyen Wong, ลŸรถyle devam etti:

“ฤฐkinci satฤฑลŸ dalgasฤฑ ise piyasalarฤฑn, Fed BaลŸkanฤฑ Kevin Warsh’ฤฑn Haziran ayฤฑnda gerรงekleลŸtirilen Federal Aรงฤฑk Piyasa Komitesi (FOMC) toplantฤฑsฤฑ sonrasฤฑndaki aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ ลŸahin olarak yorumlamasฤฑyla tetiklendi. Bu, Warsh’ฤฑn Fed BaลŸkanฤฑ sฤฑfatฤฑyla katฤฑldฤฑฤŸฤฑ ilk FOMC toplantฤฑsฤฑydฤฑ.”

Altฤฑn

Wong, faiz artฤฑrฤฑmฤฑ beklentilerinin yรผkselmesinin kฤฑsa vadeli tahvil faizlerini yukarฤฑ taลŸฤฑdฤฑฤŸฤฑnฤฑ, bunun da ABD dolarฤฑnฤฑ daha da gรผรงlendirdiฤŸini sรถyledi ve ลŸรถyle devam etti:

“ร‡oฤŸu niceliksel iลŸlem yapan yatฤฑrฤฑmcฤฑ, ABD dolarฤฑndaki yukarฤฑ yรถnlรผ kฤฑrฤฑlmayฤฑ ve kฤฑsa vadeli faizlerdeki yรผkseliลŸi altฤฑn aรงฤฑsฤฑndan olumsuz deฤŸerlendirmiลŸ olurdu”

“Yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ mart-mayฤฑs dรถneminde aลŸฤฑrฤฑ kaldฤฑraรงlฤฑ pozisyonlarฤฑnฤฑ kapatmak amacฤฑyla altฤฑn sattฤฑ” diyen Wong, “Haziran ayฤฑnda ise makroekonomik gรถrรผnรผmรผn bozulmasฤฑ ve egemen devlet baฤŸlantฤฑlฤฑ kurumlarฤฑn altฤฑn alฤฑmlarฤฑnฤฑ azaltmasฤฑ nedeniyle satฤฑลŸlarฤฑnฤฑ sรผrdรผrdรผler. Hazirandaki sert dรผลŸรผลŸlerde baลŸlฤฑca rolรผ emtia iลŸlem danฤฑลŸmanlarฤฑ (CTA), niceliksel ve algoritmik fonlar oynadฤฑ. Bu fonlar ya satฤฑลŸlarฤฑnฤฑ artฤฑrdฤฑ ya da sฤฑnฤฑrlฤฑ kฤฑsa pozisyonlar aรงtฤฑ” ifadelerini kullandฤฑ.

Wong, “Altฤฑn fiyatlarฤฑndaki dรผลŸรผลŸ, ABD dolarฤฑndaki ve federal fonlama faizindeki gerรงek hareketlerden รงok daha bรผyรผk gรถrรผnรผyor” dedi ve ekledi:

“Bu durum, daha yรผksek faiz ve daha gรผรงlรผ dolar kombinasyonunun olasฤฑ olumsuz etkilerinin bรผyรผk bรถlรผmรผnรผn zaten fiyatlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถsteriyor.”

Wong, altฤฑnฤฑn 2026’nฤฑn ilk yarฤฑsฤฑndaki dรผลŸรผลŸรผnรผn geรงmiลŸteki aลŸฤฑrฤฑ kรถtรผmser dรถnemlerle benzerlik taลŸฤฑdฤฑฤŸฤฑnฤฑ yazdฤฑ.

altฤฑn

“Haziran ayฤฑnda altฤฑn, Ekim 2023’ten bu yana ilk kez 200 gรผnlรผk hareketli ortalamasฤฑnฤฑn altฤฑna geriledi ve artฤฑk aลŸฤฑrฤฑ satฤฑm bรถlgesine ulaลŸtฤฑ” diyen Wong, “Son on yฤฑlda altฤฑn fiyatฤฑ, 200 gรผnlรผk hareketli ortalamasฤฑnฤฑn yรผzde 90’ฤฑna gerilediฤŸinde genellikle destek buldu. Geri รงekilme oranฤฑ yรผzde 26’ya ulaลŸtฤฑ. Bu da 2016 diplerinden bu yana son on yฤฑlฤฑn en bรผyรผk geri รงekilmesi oldu” dedi.

Bu arada ABD Dolar Endeksi (DXY) yฤฑl baลŸฤฑndan bu yana yรผzde 2,91 yรผkselirken, ABD’nin iki yฤฑllฤฑk Hazine tahvili faizleri de 70 baz puan arttฤฑ.

Wong, “Yฤฑlฤฑn baลŸฤฑnda federal fon vadeli iลŸlemleri, 2026’nฤฑn geri kalanฤฑnda 2,3 faiz indirimi fiyatlฤฑyordu. ลžimdi ise enflasyon beklentilerindeki deฤŸiลŸim nedeniyle piyasalar 1,5 faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ fiyatlฤฑyor” dedi.

Wong’a gรถre Fed iรงinde ortaya รงฤฑkan politika รงatฤฑลŸmasฤฑ piyasalar aรงฤฑsฤฑndan en รถnemli baลŸlฤฑklardan biri haline geldi.

“Piyasalarฤฑn รถnรผndeki en bรผyรผk sorulardan biri, Fed BaลŸkanฤฑ Kevin Warsh’ฤฑn gerรงekten ลŸahin mi yoksa pragmatik mi olduฤŸu” diyen Wong, ลŸu deฤŸerlendirmeyi yaptฤฑ:

“Warsh enflasyonla mรผcadeleyi mi รถnceliklendirecek, yoksa daha dรผลŸรผk faiz yรถnรผndeki siyasi ve piyasa baskฤฑlarฤฑna mฤฑ boyun eฤŸecek? Warsh gรถrevi devraldฤฑฤŸฤฑnda ekonomi beklenenden daha direnรงliydi. ฤฐลŸ gรผcรผ piyasasฤฑ gรผรงlรผ, bรผyรผme saฤŸlam, varlฤฑk fiyatlarฤฑ yรผksek ve enflasyon hรขlรข Fed’in yรผzde 2 hedefinin oldukรงa รผzerinde seyrediyor. Aynฤฑ zamanda BaลŸkan Donald Trump da defalarca daha dรผลŸรผk faiz รงaฤŸrฤฑsฤฑnda bulundu. Ekonomik gerรงeklerle siyasi beklentiler arasฤฑnda ciddi bir gerilim bulunuyor.”

Altฤฑn, รงok kutuplu dรผnyanฤฑn rezerv varlฤฑฤŸฤฑ haline geliyor Borsatek

Wong, artฤฑk tartฤฑลŸmanฤฑn faiz indirimlerinden ziyade olasฤฑ faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑna kaydฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

“Warsh’ฤฑn devraldฤฑฤŸฤฑ en bรผyรผk sorun, enflasyonun hiรงbir zaman gerรงekten ortadan kalkmamฤฑลŸ olmasฤฑ” diyen Wong, ลŸรถyle devam etti:

“Ekonomi yavaลŸlamayฤฑ reddediyor. Aรงฤฑk iลŸ pozisyonlarฤฑ yรผksek kalmayฤฑ sรผrdรผrรผyor. ฤฐstihdam artฤฑลŸฤฑ beklentilerin รผzerinde geliyor. Tรผketici harcamalarฤฑ gรผรงlรผ. ฤฐmalat ve hizmet sektรถrleri bรผyรผmeye devam ediyor. Buna karลŸฤฑlฤฑk enflasyon inatรงฤฑ ลŸekilde yรผksek seyrediyor. ร‡ekirdek PCE enflasyonu yaklaลŸฤฑk yรผzde 3,3-3,4 seviyesinde bulunurken, manลŸet TรœFE yรผzde 4’รผn รผzerinde kalฤฑyor. Hizmet enflasyonunu kontrol altฤฑna almak ise hรขlรข zor.”

Wong ลŸรถyle devam etti:

“Yapay zekรข yatฤฑrฤฑmlarฤฑndaki hฤฑzlฤฑ bรผyรผme de bellek รงipi kฤฑtlฤฑฤŸฤฑ ve artan bileลŸen maliyetleri yoluyla yeni enflasyon baskฤฑlarฤฑ yaratฤฑyor. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, enflasyonun politika yapฤฑcฤฑlarฤฑn ve piyasalarฤฑn beklediฤŸinden daha kalฤฑcฤฑ olabileceฤŸinden giderek daha fazla endiลŸe ediyor.”

Ancak Wong’a gรถre kalฤฑcฤฑ enflasyona raฤŸmen yatฤฑrฤฑmcฤฑlar Warsh’ฤฑn para politikasฤฑnda gerรงekten ลŸahin davranacaฤŸฤฑna tam olarak inanmฤฑyor.

Wong ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Birรงok yatฤฑrฤฑmcฤฑ hรขlรข ‘Fed put’ olarak bilinen anlayฤฑลŸa inanฤฑyor. Buna gรถre piyasalarda ciddi bir zayฤฑflama yaลŸanmasฤฑ halinde Fed sonunda geri adฤฑm atarak faizleri indirecek.”

Wong, “Trump’ฤฑn tercih ettiฤŸi sonuรง oldukรงa aรงฤฑk: dรผลŸรผk faiz, gรผรงlรผ bรผyรผme, yรผkselen hisse senedi piyasalarฤฑ ve yatฤฑrฤฑmlarฤฑn sรผrmesi. Ancak mevcut ekonomik gรถrรผnรผm daha gevลŸek para politikasฤฑnฤฑ net biรงimde desteklemiyor. Bu nedenle Warsh, bir tarafta daha gevลŸek para politikasฤฑ isteyen siyasi baskฤฑlar, diฤŸer tarafta ise daha sฤฑkฤฑ politikayฤฑ iลŸaret eden ekonomik veriler arasฤฑnda sฤฑkฤฑลŸmฤฑลŸ durumda. Fed’in baฤŸฤฑmsฤฑzlฤฑฤŸฤฑnฤฑ koruyarak bu baskฤฑlarฤฑ yรถnetmesi kolay olmayacak” dedi.

Wong, “Enflasyon, siyaset ve merkez bankasฤฑ gรผvenilirliฤŸi arasฤฑndaki artan gerilim tarihsel olarak altฤฑnฤฑ destekleyen bir ortam yaratฤฑyor” ifadelerini kullandฤฑ ve sรถzlerini ลŸรถyle sรผrdรผrdรผ:

“Nihayetinde asฤฑl soru, Fed’in fiyat istikrarฤฑnฤฑ siyasi ve piyasa baskฤฑlarฤฑnฤฑn รถnรผnde tutmaya istekli ve bunu yapabilecek durumda olup olmadฤฑฤŸฤฑdฤฑr. Bu sorunun cevabฤฑ, รถnรผmรผzdeki birkaรง รงeyrekte faizlerin tam olarak hangi patikayฤฑ izleyeceฤŸinden รงok daha รถnemli olabilir.”

dolar

Wong ayrฤฑca ABD dolarฤฑnฤฑn uzun vadeli dรผลŸรผลŸ trendi iรงinde dรถnemsel gรผรงlenmesine iliลŸkin deฤŸerlendirmesini de gรผncelledi ve ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Yฤฑllardฤฑr ABD dolarฤฑnฤฑn uzun vadeli dรผลŸรผลŸ iรงinde olduฤŸu gรถrรผลŸรผnรผ savunuyoruz. Bu, mutlaka dรถviz kuru aรงฤฑsฤฑndan deฤŸil; satฤฑn alma gรผcรผ ve kรผresel parasal deฤŸer saklama aracฤฑ rolรผ aรงฤฑsฤฑndan bir gerilemedir.”

Wong’a gรถre devasa bรผtรงe aรงฤฑklarฤฑ, artan borรง yรผkรผ, kalฤฑcฤฑ parasal geniลŸleme, merkez bankalarฤฑnฤฑn hฤฑzlanan altฤฑn alฤฑmlarฤฑ ve artan jeopolitik parรงalanma, dolar merkezli sistemin kademeli aลŸฤฑnmasฤฑna iลŸaret ediyor.

Ancak Wong, gerรงeฤŸin bundan daha karmaลŸฤฑk olduฤŸunu sรถyledi ve ลŸu ifadeleri kullandฤฑ:

“Dolarฤฑn sonunun geldiฤŸine iliลŸkin tekrar eden tahminlere raฤŸmen ABD dolarฤฑ dรถnem dรถnem รงok gรผรงlรผ ralliler gerรงekleลŸtirmeyi sรผrdรผrรผyor. Bu ralliler emtialar, deฤŸerli metaller, geliลŸmekte olan piyasalar ve riskli varlฤฑklar รผzerinde baskฤฑ yaratฤฑyor. Altฤฑn uzun vadeli bir boฤŸa piyasasฤฑnda olabilir ancak gรผmรผลŸ, bakฤฑr, petrol ve diฤŸer reel varlฤฑklarla birlikte zaman zaman sert dรผzeltmeler de yaลŸayabilir. Parasal sistemin zayฤฑflamasฤฑ, dolarฤฑn gรผรงlรผ yรผkseliลŸler yaลŸamasฤฑnฤฑ engellemiyor.”

Wong’a gรถre bu รงeliลŸkiyi anlayabilmek iรงin iki farklฤฑ dinamiฤŸi birbirinden ayฤฑrmak gerekiyor.

Wong ลŸรถyle devam etti:

“ABD dolarฤฑ, uzun vadede rezerv para rolรผ zayฤฑflasa bile kรผresel finans sistemindeki รถdemeler aรงฤฑsฤฑndan yapฤฑsal รถnemini koruyor. BaลŸka bir ifadeyle dolar uzun vadeli dรผลŸรผลŸ iรงinde olabilir ancak uzun yฤฑllar boyunca gรผรงlรผ dรถnemsel yรผkseliลŸler de yaลŸayabilir.”

Wong’a gรถre dolarฤฑn her bรผyรผk yรผkseliลŸi dรผnya ekonomisi รผzerinde yeni baskฤฑlar oluลŸturuyor.

Wong ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Daha gรผรงlรผ dolar, yabancฤฑ borรงlularฤฑn borรง servis maliyetlerini artฤฑrฤฑyor, kรผresel likiditeyi sฤฑkฤฑlaลŸtฤฑrฤฑyor, fonlama maliyetlerini yรผkseltiyor ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ kaldฤฑraรงlฤฑ pozisyonlarฤฑnฤฑ kapatmaya zorluyor. Aynฤฑ zamanda dolarฤฑn gรผรงlenmesi, merkez bankalarฤฑnฤฑ rezervlerini รงeลŸitlendirmeye teลŸvik ediyor. รœlkeler giderek daha fazla ABD’nin politika hedefleri doฤŸrultusunda etkileyebildiฤŸi finansal sisteme baฤŸฤฑmlฤฑlฤฑฤŸฤฑ azaltmak istiyor. ร‡in, CIPS ve mBridge gibi alternatif รถdeme sistemlerinin kullanฤฑmฤฑnฤฑ geniลŸletirken birรงok รผlke de bรถlgesel ticaret dรผzenlemeleri ve rezerv รงeลŸitlendirme stratejileri รผzerinde รงalฤฑลŸฤฑyor.”

Wong, altฤฑnฤฑn yeni รงok kutuplu dรผnyanฤฑn rezerv varlฤฑฤŸฤฑ haline geldiฤŸine inanฤฑyor.

“Paradoks ลŸu ki ABD dolarฤฑ ne kadar gรผรงlenirse รผlkelerin ona alternatif arama motivasyonu da o kadar artฤฑyor” diyen Wong, ลŸรถyle devam etti:

“En olasฤฑ senaryo, dolarฤฑn tek bir rezerv para tarafฤฑndan yerinden edilmesi deฤŸil; daha รงeลŸitlendirilmiลŸ ve รงok kutuplu bir sistemin kademeli olarak ortaya รงฤฑkmasฤฑdฤฑr. ABD dolarฤฑ rezervlerde ve fonlamada baskฤฑn konumunu korurken diฤŸer para birimleri ticarette daha fazla aฤŸฤฑrlฤฑk kazanabilir. Bรถlgesel para birimlerinin รถnemi artarken altฤฑn da farklฤฑ bloklar arasฤฑnda tarafsฤฑz rezerv varlฤฑฤŸฤฑ olarak gรถrev yapabilir. Bu nedenle rezerv yรถneticileri dolarฤฑ tamamen deฤŸiลŸtirmekten ziyade rezervlerini รงeลŸitlendirmeye odaklanฤฑyor. Dolara hรขlรข ihtiyaรง duyuyorlar; sadece daha azฤฑna sahip olmak istiyorlar.”

Wong, “Altฤฑn bu yeni yapฤฑda benzersiz bir konuma sahip รงรผnkรผ ‘dฤฑลŸsal para’ niteliฤŸi taลŸฤฑyor” dedi ve ekledi:

“Egemen para birimlerinin aksine herhangi bir siyasi baฤŸlฤฑlฤฑฤŸฤฑ yok. Devlet tahvillerinin aksine karลŸฤฑ taraf riski taลŸฤฑmฤฑyor. Banka mevduatlarฤฑnฤฑn aksine ise รผlke iรงinde tutulduฤŸu sรผrece dondurulamaz veya yaptฤฑrฤฑma konu edilemez. Jeopolitik gerilimler arttฤฑkรงa ve rezerv รงeลŸitlendirmesi hฤฑzlandฤฑkรงa merkez bankalarฤฑ altฤฑnฤฑ giderek daha fazla stratejik rezerv varlฤฑฤŸฤฑ olarak gรถrรผyor. Altฤฑnฤฑn rolรผ enflasyona karลŸฤฑ korunma aracฤฑndan รงฤฑkarak parasal risklere karลŸฤฑ koruma saฤŸlayan bir rezerv varlฤฑฤŸฤฑna ve hatta potansiyel bir parasal teminat unsuruna dรถnรผลŸรผyor.”

Wong, Rusya’nฤฑn Ukrayna’yฤฑ geniลŸ รงaplฤฑ iลŸgalinden รถnce IMF verilerine gรถre altฤฑnฤฑn dรผnya rezervleri iรงindeki payฤฑnฤฑn 2000 yฤฑlฤฑndan itibaren ortalama yรผzde 12 seviyesinde bulunduฤŸunu hatฤฑrlattฤฑ ve ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Rusya’nฤฑn dรถviz rezervlerinin dondurulmasฤฑ veya el konulmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan ve kรผresel para birimleri ile devlet tahvillerinin deฤŸer kaybฤฑna iliลŸkin endiลŸelerin artmasฤฑyla birlikte altฤฑnฤฑn toplam dรผnya rezervleri iรงindeki payฤฑ yaklaลŸฤฑk yรผzde 34 ile zirveye รงฤฑktฤฑ. ร‡eyrek sonunda ise yรผzde 27 seviyesine geriledi. Altฤฑnฤฑn stratejik rezerv varlฤฑฤŸฤฑ olarak geri dรถnรผลŸรผnรผ ifade eden uzun vadeli eฤŸilim hรขlรข geรงerliliฤŸini koruyor.”

Wong ayrฤฑca finansal ve likidite krizlerinde altฤฑnฤฑn neden zaman zaman satฤฑลŸ baskฤฑsฤฑyla karลŸฤฑlaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ da deฤŸerlendirdi.

“Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar genellikle krizlerin otomatik olarak altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑ yรผkselteceฤŸini dรผลŸรผnรผr ancak tarih bunun her zaman bรถyle olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถsteriyor” diyen Wong, ลŸu ifadeleri kullandฤฑ:

“ลžiddetli fonlama baskฤฑsฤฑ dรถnemlerinde piyasa katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑ dolara ihtiyaรง duyar. Bu dolarฤฑ elde etmek iรงin de en likit varlฤฑklarฤฑnฤฑ satarlar. Altฤฑn, dรผnyanฤฑn en likit ve en รงok talep gรถren rezerv varlฤฑklarฤฑndan biri olduฤŸu iรงin รงoฤŸu zaman likidite kaynaฤŸฤฑ olarak kullanฤฑlฤฑr. Bu durum 2008 finans krizinde ve Mart 2020 pandemi ลŸokunda yaลŸandฤฑ; gelecekteki dolar likiditesi sฤฑkฤฑลŸmalarฤฑnda da yeniden gรถrรผlebilir. Bu, altฤฑnฤฑn baลŸarฤฑsฤฑz olduฤŸu anlamฤฑna gelmez. Tam tersine altฤฑnฤฑn rezerv varlฤฑฤŸฤฑ iลŸlevini yerine getirdiฤŸini gรถsterir.”

Wong, altฤฑnฤฑn uzun vadede rezerv varlฤฑฤŸฤฑ olarak yรผkseliลŸini sรผrdรผrse de kฤฑsa vadeli fiyat hareketlerinin hรขlรข bรผyรผk รถlรงรผde ABD dolarฤฑna baฤŸlฤฑ olduฤŸunu vurguladฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

Ad AlฤฑลŸ โ‚บ SatฤฑลŸ โ‚บ DฤŸลŸ.%
DOLAR 46.9686 47.0184 0%
EURO 53.4201 53.5634 -0.19%
JAPON YENฤฐ 3.447 3.467 0.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.6485 57.7202 0.07%
STERLฤฐN 62.61 62.8417 0%
ร‡ฤฐN YUANI 6.9217 6.9305 0.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.6099 0.6108 0.56%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Ad SatฤฑลŸ โ‚บ DฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($) 4004.03 0.05%
SPOT ALTIN GRAM (TL) 6047.95 0.02%
GRAM ALTIN SERBEST P. 6116.60 0%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL) 87.16 0.02%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR) 129600.00 -1.78%
HAS ALTIN GRAM (TL) 6017.71 0.02%
SPOT ALTIN KG (TL) 128026.00 0%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL) 41216.00 -1.2%
GรœMรœลž/ONS ($) 57.69 0%

Canlฤฑ Kripto Paralar

Kripto Son DฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 61934.94 -3.0236%
Ethereum 1756.38 -3.0964%
Tether USDt 1.00 -0.0403%
BNB 563.67 -2.2743%
Solana 74.24 -3.7268%
USDC 1.00 -0.016%
XRP 1.06 -3.4657%
Dogecoin 0.07 -2.4865%
Toncoin 1.58 -3.3771%
Cardano 0.16 -4.5319%
Shiba Inu 0.00 -3.8434%
Avalanche 6.38 -0.7012%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam