Altın fiyatı yükselmekte neden zorlanıyor?

Altın fiyatı yükselmekte neden zorlanıyor?

Altın, güçlü dolar ve yüksek tahvil getirileri nedeniyle ivme kazanmakta zorlanıyor

A+A-

Altın fiyatları Cuma günü, Çin piyasalarının Yeni Ay Yılı tatili nedeniyle kapalı olması nedeniyle zayıf seyreden işlemlerde ivme kazanmakta zorlanırken, güçlenen dolar ve yükselen Hazine getirileri Orta Doğu'da devam eden endişelerin körüklediği güvenli liman talebini baskıladı.

Spot altın, 2.034 dolar/ons civarında seyrini sürdürdü.

Çin'in Şangay Vadeli İşlemler Borsası 9-16 Şubat tarihleri arasında Ay Yeni Yılı tatili nedeniyle kapalı olacak.

Yapı Kredi Yatırım'ın altın fiyatları ile ilgili değerlendirmesi şöyle;

 ABD para biriminin ve ABD tahvil faizlerinin yukarı hareket etmesi kıymetli madenlerin baskılanmasına yol açıyor. Ayrıca jeopolitik taraftan destek de gelmeyince ekonomik ajanda baskı yaratıyor. Dün de benzer hareketler devam etti. ABD 10 yıllık faizi ve DXY kısmı artış gösterirken altın 50 günlük ortalama 2.030 Usd civarında tutunmaya çalışıyor. Dolar Endeksi’nin 104 altı fiyatlamalara geçmesi baskının azalmasına neden olabilir. Dün altın günü 2.031 Usd civarında kapadı. Makro veriler ışığında adım adım ilerleyerek fiyatlama sürebilir. FED temkinli olunca altın kısa vadede cazip olamıyor, orta vadede ise cazibesini koruyor.

Teknik olarak 2.000-2.070 USD arasında bant hareketi devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizinin ve Dolar Endeksi’nin tepki hareketi tahminimizden daha güçlü. Endeks 105,5, 10Y tahvil 4,35% civarına çıkabilir. Bu sabah 2.034 USD seviyesindeki ons altında 2.015 ve 2.000 USD seviyeleri gün içi destek, 2.035 ve 2.050 USD seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

İlgili Haberler