Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Altฤฑn fiyatlarฤฑ ateลŸkese yรผkseliลŸle tepki verdi

Orta DoฤŸu'da saฤŸlanan iki haftalฤฑk ateลŸkes kararฤฑ piyasalarฤฑ hareketlendirdi. Altฤฑn fiyatlarฤฑ kritik direnรง seviyelerini aลŸarken petrol sert dรผลŸtรผ.
Altฤฑn

Altฤฑn fiyatlarฤฑ, Orta DoฤŸu’da saฤŸlanan iki haftalฤฑk geรงici ateลŸkes ve kalฤฑcฤฑ barฤฑลŸ anlaลŸmasฤฑna yรถnelik beklentilerin etkisiyle yeni iลŸlem gรผnรผne sert bir yรผkseliลŸle baลŸladฤฑ.

ABD BaลŸkanฤฑ Donald Trumpโ€™ฤฑn, ฤฐran tarafฤฑndan sunulan barฤฑลŸ planฤฑnฤฑ deฤŸerlendirmek รผzere iki haftalฤฑk bir ateลŸkes sรผreci รผzerinde mutabฤฑk kalฤฑndฤฑฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ, kรผresel piyasalarda risk iลŸtahฤฑnฤฑ artฤฑrฤฑrken gรผvenli liman varlฤฑklarฤฑna olan talebi de yeniden ลŸekillendirdi.

AteลŸkes kararฤฑ sonrasฤฑ piyasalarda hareketlilik arttฤฑ

ABD BaลŸkanฤฑ Donald Trump, sosyal medya hesabฤฑ รผzerinden yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, ฤฐranโ€™dan 10 maddelik bir teklif aldฤฑklarฤฑnฤฑ ve bu teklifin mรผzakereler iรงin uygulanabilir bir temel oluลŸturduฤŸuna inandฤฑklarฤฑnฤฑ ifade etti.

Trump, geรงmiลŸteki pek รงok ihtilaflฤฑ noktada uzlaลŸฤฑ saฤŸlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ, iki haftalฤฑk sรผrenin anlaลŸmanฤฑn nihai hale getirilmesi ve tamamlanmasฤฑ iรงin kritik bir fฤฑrsat sunacaฤŸฤฑnฤฑ kaydetti. Bu geliลŸmenin ardฤฑndan ons altฤฑn fiyatฤฑ, 4.800 dolar seviyesindeki ilk direnรง noktasฤฑnฤฑ aลŸarak yรผzde 2’nin รผzerinde bir deฤŸer kazancฤฑyla 4.809,20 dolar seviyesinden iลŸlem gรถrmeye baลŸladฤฑ.

Altฤฑn

Piyasa analistleri, ateลŸkes haberinin hisse senedi piyasalarฤฑnฤฑ da desteklediฤŸini vurguluyor. S&P 500 endeks vadeli kontratlarฤฑ gece iลŸlemlerinde yรผzde 2โ€™den fazla yรผkselirken, enerji maliyetlerindeki dรผลŸรผลŸ beklentisi petrol fiyatlarฤฑnda sert bir geri รงekilmeyi beraberinde getirdi.

Batฤฑ Teksas tรผrรผ (WTI) ham petrol vadeli iลŸlemleri, arz gรผvenliฤŸine dair endiลŸelerin hafiflemesiyle yรผzde 18 oranฤฑnda deฤŸer kaybetti. GรผmรผลŸ fiyatlarฤฑ ise yรผzde 4โ€™lรผk artฤฑลŸla 76 dolar seviyesini geรงerek altฤฑndaki yรผkseliลŸe eลŸlik etti.

Jeopolitik riskler ve enflasyon kฤฑskacฤฑnda altฤฑn

Orta DoฤŸuโ€™daki รงatฤฑลŸma ortamฤฑ normal ลŸartlarda altฤฑna olan talebi artฤฑrmasฤฑ beklenirken, geรงtiฤŸimiz ay altฤฑn fiyatlarฤฑ beklenmedik bir performans sergilemiลŸti. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ve merkez bankalarฤฑnฤฑn likidite ihtiyaรงlarฤฑnฤฑ karลŸฤฑlamak amacฤฑyla varlฤฑk satฤฑลŸฤฑ yapmasฤฑyla altฤฑn, son bir ayda yรผzde 11โ€™den fazla deฤŸer kaybederek 1980โ€™lerin baลŸฤฑndan bu yana en kรถtรผ aylฤฑk performansฤฑnฤฑ kaydetmiลŸti.

altฤฑn

Buna ek olarak, artan enflasyon endiลŸelerinin faiz artฤฑลŸฤฑ beklentilerini tetiklemesi, getirisi olmayan bir varlฤฑk olan altฤฑnฤฑn fฤฑrsat maliyetini yรผkselterek fiyatlar รผzerinde baskฤฑ oluลŸturmuลŸtu.

Analistler, bรถlgedeki รงatฤฑลŸmalarฤฑn sona ermesinin ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) yฤฑl sonuna kadar faiz indirimi yapma ihtimalini gรผรงlendirebileceฤŸine dikkat รงekiyor.

Enerji fiyatlarฤฑndaki gerilemenin, merkez bankalarฤฑnฤฑn para politikasฤฑnda gevลŸeme dรถngรผsรผne geri dรถnmesi iรงin gerekli alanฤฑ yaratabileceฤŸi deฤŸerlendiriliyor. GeรงtiฤŸimiz dรถnemde 100 dolarฤฑn รผzerine รงฤฑkan petrol fiyatlarฤฑ, kรผresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamalara yol aรงmฤฑลŸ ve enflasyonist baskฤฑlarฤฑ artฤฑrarak pek รงok merkez bankasฤฑnฤฑ faiz indirim planlarฤฑnฤฑ durdurmaya zorlamฤฑลŸtฤฑ.

Ekonomik toparlanma sรผreci ve piyasa beklentisi

ฤฐki haftalฤฑk ateลŸkesin tedarik zinciri รผzerindeki baskฤฑyฤฑ hafifletmesi beklenirken, uzmanlar kรผresel ekonomideki tahribatฤฑn boyutlarฤฑnฤฑ belirlemek iรงin henรผz erken olduฤŸu konusunda uyarฤฑyor.

Pepperstone Kฤฑdemli Piyasa Analisti Michael Brown, piyasalarฤฑn artฤฑk odaฤŸฤฑnฤฑ รงatฤฑลŸmanฤฑn ve enerji fiyatlarฤฑndaki artฤฑลŸฤฑn kรผresel bรผyรผme รผzerindeki etkilerine รงevireceฤŸini belirtti. Brown, enerji fiyatlarฤฑnฤฑn normalleลŸmesi durumunda merkez bankalarฤฑnฤฑn geรงici enflasyon artฤฑลŸlarฤฑnฤฑ gรถrmezden gelebileceฤŸini ve yakฤฑn vadede sฤฑkฤฑlaลŸma olasฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑn zayฤฑflayacaฤŸฤฑnฤฑ ifade etti.

altฤฑn

Piyasa dinamikleri aรงฤฑsฤฑndan kritik risk, ateลŸkesin kalฤฑcฤฑ olmamasฤฑ ve gerilimin yeniden tฤฑrmanmasฤฑ olarak gรถrรผlรผyor. Olasฤฑ bir รงatฤฑลŸma senaryosunda, petrol fiyatlarฤฑnฤฑn yeniden yรผkselmesi ve ABD dolarฤฑnฤฑn tek gรผvenli liman olarak รถne รงฤฑkmasฤฑ bekleniyor.

Bu durumda hisse senedi, tahvil ve kฤฑymetli metallerin ciddi bir satฤฑลŸ baskฤฑsฤฑ altฤฑnda kalabileceฤŸi รถngรถrรผlรผyor. Kฤฑsa vadede ise yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, 5.000 dolar seviyesini altฤฑn iรงin psikolojik ve teknik bir eลŸik olarak izlemeye devam edecek.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

Ad AlฤฑลŸ โ‚บ SatฤฑลŸ โ‚บ DฤŸลŸ.%
DOLAR 47.0261 47.0468 0.09%
EURO 53.5835 53.5965 -0.01%
JAPON YENฤฐ 3.447 3.455 -0.17%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.7858 57.8326 0.28%
STERLฤฐN 62.8438 62.8635 0.21%
ร‡ฤฐN YUANI 6.9332 6.9371 0.19%
RUS RUBLESฤฐ 0.6114 0.6118 0.76%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Ad SatฤฑลŸ โ‚บ DฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($) 4021.50 0.49%
SPOT ALTIN GRAM (TL) 6080.79 0.57%
GRAM ALTIN SERBEST P. 6116.60 0%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL) 87.55 0.46%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR) 129600.00 -1.78%
HAS ALTIN GRAM (TL) 6050.38 0.57%
SPOT ALTIN KG (TL) 128627.00 0.47%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL) 41216.00 -1.2%
GรœMรœลž/ONS ($) 57.93 0.42%

Canlฤฑ Kripto Paralar

Kripto Son DฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62673.43 -0.1063%
Ethereum 1784.74 0.147%
Tether USDt 1.00 -0.054%
BNB 570.59 0.4771%
Solana 75.09 -1.283%
USDC 1.00 0.0214%
XRP 1.07 -0.5546%
Dogecoin 0.07 -0.2227%
Toncoin 1.59 -0.7479%
Cardano 0.16 -0.9236%
Shiba Inu 0.00 -0.8295%
Avalanche 6.45 -0.555%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam