Altın fiyatları geriliyor

Altın fiyatları geriliyor

Altın, dünkü yüzde 2'lik düşünün ardından gerilemesini bugün de sürdürdü. Analistler, yıl ortasından önce yukarı yönlü bir gelişme beklemiyor

A+A-

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dünkü yüzde 2'lik düşünün ardından gelen tepki alımlarının sınırlı olması nedeniyle bugün de düşüşünü devam ettiriyor. 

Dün güne 1.268,06 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentiler dahilinde gelmesine karşın artan satışların etkisiyle 1.238 dolar seviyesine kadar geriledi ve günü 1.243,93 dolar seviyesinden tamamladı.

Bugün güne dünkü kapanış seviyesine yakın yatay bir başlangıç yapan altının ons fiyatı, sınırlı da olsa satış baskılarının devam etmesiyle tekrar 1.238,66 dolara kadar geriledi ve şu dakikalarda 1.243 doların hemen üzerinde dengelendi.

Analistler, dün altın fiyatlarında görülen satışlarda ABD makroekonomik verilerinin yanında Çin'den gelen fiziki talepteki azalışın da etkisinin olduğunu belirterek, 1.245 dolar destek seviyesini aşağı yönlü kıran altının ons fiyatında, tepki alımlarının zayıf kalması durumunda ilk etapta 1.230 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.