Altın madencileri 2020'de tarihi karlar elde ettiler

Altın madencileri 2020'de tarihi karlar elde ettiler

Metals Focus Salı tarafından yayınlanan bir raporda, düşük üretim ve COVID-19 salgınının yarattığı diğer sorunlara rağmen, altın madencilerinin 2020'de rekor kar marjları gördüklerini ve 2021'de önemli nakit akışı yaratabilecekleri ifade edildi.

A+A-

Altın piyasası, fiyatlar ons başına 1.750 doların altında bir aralıkta kaldığı için yeni yatırım sermayesi çekmekte zorlanıyor olabilir. Ancak bir araştırma firması, yatırımcılar değer arıyorlarsa madencilik sektörüne bakmaları gerektiğini söyledi.

Metals Focus tarafından yayınlanan bir raporda, düşük üretim ve COVID-19 salgınının yarattığı diğer sorunlara rağmen, altın madencilerinin 2020'de rekor kar marjları gördüklerini ve 2021'de önemli nakit akışı yaratabilecekleri ifade edildi.

İngiltere merkezli araştırma firması, COVID-19 salgınına rağmen altın sektörünün 2020'de en karlı yılını gördüğünü belirtti.

Analistler raporda, "Bu, büyük ölçüde, salgının neden olduğu maliyetler üzerindeki yukarı yönlü baskıya rağmen, işletme ve sermaye maliyeti disiplinine sürekli odaklanmanın yanı sıra 2020'de rekor seviyelere ulaşan yükselen altın fiyatının bir sonucuydu" dedi.

Metals Focus tarafından derlenen verilere göre, 2011 yılında bir önceki boğa piyasasında görülen 666 dolar marjına kıyasla kar marjları geçen yıl ons başına 828 dolar gibi rekor bir yüksekliğe ulaştı.

Rapora göre, ortalama olarak, tüm sürdürülebilirlik maliyetlerinin geçen yıl% 1,8 arttı; ancak altın fiyatı% 27 gibi muazzam bir artış gösterdi.

Altın fiyatları bu yıl şimdiye kadar % 8'den fazla düşmesine rağmen, Metals Focus kar marjlarının sağlıklı kalmasını beklediklerini söyledi.