Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan'ın

Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan'ın

Kış Uykusu filmi ile Cannes Film Festivali'nde en büyük ödülü alan Nrui Bilge Ceylan, "Bu ödülü son bir yılda Türkiye'de hayatını kaybeden gençlere ve Soma'da hayatını kaybeden madencilere adıyorum" dedi.

A+A-

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bu yıl 67.si düzenlenen Cannes Film Festivali'nde en büyük ödülü aldı. Başrollerini Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Melisa Sözen'in paylaştığı 'Kış Uykusu' sinemanın en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Palmiye ödülüne layık görüldü.

Ödülünü ABD'li ünlü yönetmen Quentin Tarantino'dan alan Ceylan, "Bu ödülü son bir yılda Türkiye'de hayatını kaybeden gençlere ve Soma'da hayatını kaybeden madencilere adıyorum" dedi.

Ceylan'ın, 2002 yapımı dram filmi 'Uzak', 56. Cannes Festivali'nde Altın Palmiye’den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan ‘Büyük Jüri Ödülü’nü (‘Grand Prix’), 2008 Cannes Film Festivali'nde küçük zaafların büyük yalanları doğurmasıyla parçalanan bir ailenin, gerçeklerin üzerini örterek bir arada kalma çabasını anlatan 'Üç Maymun' filmi "En İyi Yönetmen Ödülü"nü aldı. 64.Cannes Film Festivali'nde de 'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Büyük Jüri ödülünü kazanmıştı. 

Erdoğan Ceylan'ı tebri etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 67. Cannes Film Festivali’nde “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye’yi kazanan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı telefonla arayarak tebrik etti. 
Köln’den İstanbul’a dönüşünün ardından Yönetmen Ceylan ile telefonla arayan Erdoğan’ın Ceylan’ı Cannes’da kazandığı ödülden ve Türk sinemasına sağladığı önemli katkılardan dolayı kutladığı öğrenildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.