Altฤฑn ve gรผmรผล ABD Merkez Bankasฤฑ’na (FED) yรถnelik beklentilere paralel olarak yรผkselmeye devam ediyor. Salฤฑ gรผnรผ 1936 dolara kadar yรผkselen altฤฑnda kฤฑsa vadede 1950 kritik seviye.
Altฤฑn ve gรผmรผล fiyatlarฤฑ, ABD Merkez Bankasฤฑ’na yรถnelik beklentilerle yรผkselmeye devam ediyor. Altฤฑn fiyatlarฤฑ, yumuลak ekonomik verilere tepki olarak ABD faiz oranlarฤฑnฤฑn daha da artฤฑrฤฑlmayacaฤฤฑna dair bahislerin azalmasฤฑyla รผรง haftanฤฑn en yรผksek seviyelerinde seyrediyor.
ABD Hazine tahvillerinin getirisi dรผลerken, dolar zayฤฑfladฤฑ. Altฤฑnda talebi artฤฑran dรผลรผk faiz oranlarฤฑ da etkili oluyor. Analistler, eฤer ABD verileri yumuลamaya devam ederse altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑn yรผkselebileceฤini belirtiyor. Ancak bunun riski, ABD GSYฤฐH ve tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam verilerinin olumlu gelmesi durumunda, altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑn dรผลebileceฤi ifade ediliyor.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, ilerleyen gรผnlerde ABD ekonomisine iliลkin verileri takip ediyor. FED’in gelecek ayki toplantฤฑsฤฑnda beklenen bir duraklama ihtimali, piyasalardaki beklentileri etkilemiล durumda.
Altฤฑnฤฑn 2024 yฤฑlฤฑ ons fiyatฤฑ beklentisi iรงin ise 2500 dolara kadar tahminler yapฤฑlฤฑyor. Uzmanlar eylรผl ayฤฑ ile birlikte bir altฤฑn rallisi baลlayabileceฤini ifade ediyor







