Altın son 1 ayın en yükseğinde

Altın son 1 ayın en yükseğinde

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.231,23 dolara yükselerek son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

A+A-

ABD'den geçen hafta cuma günü gelen güçlü tarım dışı istihdam ve işsizlik oranındaki gerilemeye rağmen, ücretlerin aylık bazda gerilemesi ile dolardaki yükseliş dururken, Avro Bölgesi'ne dair hem ekonomik hem de politik endişelerin devam etmesi güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talebin artmasına neden oldu.

Altının ons fiyatı da bu gelişmelere paralel, haftanın ilk işlem gününe 1.222,72 dolardan başladıktan sonra yükseliş isteğinin devam etmesiyle 1.231,23 dolara çıkarak 11 Aralık 2014'ten beri en yüksek seviyeyi gördü. Altının ons fiyatı şu dakikalarda 1.224 dolar seviyesinde seyrediyor.

Analistler, 25 Ocak'ta Yunanistan'da yapılacak seçimlerde endişeleri azaltacak bir sonucun çıkması durumunda altın fiyatının tekrar baskılanabileceğini ve düşüşlerin görülebileceğini dile getiriyor.

Altın fiyatında orta vadede Fed politikalarına bağlı yön arayışının devam edeceğini belirten analistler, teknik olarak 1.230 doların güçlü direnç konumunda olduğunu ve bu seviyenin kırılması durumunda alımların güçlenebileceğini tahmin ediyor.

Analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.215 doların destek konumuna gelebileceğini tahmin ediyor.

Çin tarafında dış ticaret dengesi, ABD tarafında ise başta TÜFE olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin altın fiyatının seyri üzerinde belirleyici olacağını vurgulayan analistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Yunanistan ile ilgili haberlerin de takip edileceğini kaydediyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.