Altın yükseliyor, yönü Putin belirleyecek

Altın yükseliyor, yönü Putin belirleyecek

Altının fiyatı Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyet Parlamentosu'nun, bağımsızlık bildirisini kabul etmesi ve ardından yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselmeye başladı.

A+A-

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyet Parlamentosu'nun, bağımsızlık bildirisini kabul etmesiyle ve yapılan açıklamaların jeopolitik gerginliği yükseltmesi sonucu analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.350 doları test ediyor.

Güne 1.339 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı, ABD ve Avrupa ülkelerinin Kırım'ın Rusya'ya bağlanması konusunda hafta sonunda yapılacağı belirtilen referanduma dair açıklamalarının jeopolitik gerginliği artırması ve Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyet Parlamentosu'nun, bağımsızlık bildirisini kabul etmesiyle yükselişe geçerek 1.350 doların üzerini gördü.

Analistler, ABD tarafında veri akışının zayıf olması nedeniyle altının ons fiyatında Ukrayna'dan gelen açıklamaların etkili olduğunu belirtirken, teknik olarak 1.350 dolar direncinin kırılması durumunda 1.370 ve 1.400 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Altın fiyatı, güvenli liman algılaması nedeniyle uluslararası gerginliklerin arttığı dönemde yükseliyor. Öte yandan bu tür dönemlerde gelişmekte olan ülke para birimlerinin de risk unsuru nedeniyle değer kaybetmesi, altın fiyatlarının ulusal para birimleri bazında değer artışının daha yüksek olmasına neden oluyor.

Ons altının 1.350 dolar direncini zorladığı ve doların TL karşısında 2.23'ü geçtiği bugün yurt içi altın fiyatları şu şekilde

 

ALTINFİYAT
Gram Altın96.11
Çeyrek Altın157.88
Yarım Altın315.76
Cumhuriyet646.48

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.