Altında taksitli alışverişe dönüş kararı

Altında taksitli alışverişe dönüş kararı

BDDK, kredi kartı ile gerçekleştirilecek kuyum harcamalarına dört aya kadar taksit izni verilmesini öngören yönetmelik değişikliği taslağı yayımladı.

A+A-

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ile gerçekleştirilecek kuyum harcamalarına dört aya kadar taksit izni verilmesini öngören yönetmelik değişikliği taslağı yayımladı.

Kurumun internet sitesinde yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği değişiklik taslağına göre, kuyum harcamaları taksitlendirilemeyecek mal ve hizmet grubundan çıkarılacak.

Kuyumla ilgili harcamalarda taksit süresi dört ayı geçemeyecek. Telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmamasına; bunların dışındaki mal ve hizmetlerde azami dokuz ay taksitlendirmeye devam edilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.