Altının fiyatı tahminlerin de üstüne yükselebilir

Altının fiyatı tahminlerin de üstüne yükselebilir

Goldman Sachs: Jeopolitik gerilimler kötüleşir ise 1600 dolar/ons tahminimizin aşılması riski var

A+A-

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD Başkanı Trump'ın Irak'a yönelik yaptırım ve İran'a orantısız güç ile misillemede bulunma  tehditlerinin ardından yeni güne sert yükselişle başladı. Orta Doğu'da tırmanan ABD-İran geriliminin bir sıcak savaşa dönüşeceği endişelerinin yatırımcıları güvenli liman arayışına yöneltmesi spot  altın fiyatının bu sabah 1587,05 dolar/ons seviyesine kadar yükselmesine  yol açtı.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,74 artış gösteren spot  altın şu sıralarda düne göre yüzde 1,83 artışla 1577,25 dolar/ons  seviyesinden işlem görüyor.

Goldman Sachs yaptığı değerlendirmede, spot altın için 3, 6 ve 12 aylık tahminlerini 1.600 dolar/ons olarak koruduklarını ancak jeopolitik  gerilimlerin kötüleşmesi halinde bu tahminlerin yukarı yönlü aşılması  riski bulunduğunu vurguladı.

Goldman Sachs, "Jeopolitik gerilimlerin daha da tırmanmasının ekonomik  aktiviteyi azaltma ve temel metallare talebi zayıflatma potansiyeli  olduğunun bilincindeyiz" değerlendirmesini de yaptı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.