Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, gรผnรผn ilk saatlerinde tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek seviyesi olan 200 lirayฤฑ test etmesinin ardฤฑndan 197,9 lira seviyesinde dengelendi.
Dรผn, dolar kurundan bulduฤu destekle alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, gรผnรผ รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 1,93 deฤer kazancฤฑyla 193,8 liradan tamamladฤฑ.
Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, bugรผnรผn ilk saatlerinde 200 lira sฤฑnฤฑrฤฑna kadar yรผkselmesinin ardฤฑndan saat 09.45 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 1,68 artฤฑลla 197,9 liradan iลlem gรถrรผyor. Aynฤฑ dakikalarda Kapalฤฑรงarลฤฑ’da รงeyrek altฤฑn 323 lira, Cumhuriyet altฤฑnฤฑ da 1.319 liradan satฤฑlฤฑyor.
Asya piyasalarฤฑnda satฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ ลu dakikalarda รถnceki kapanฤฑลฤฑna gรถre yรผzde 0,1 azalฤฑลla 1.289,5 dolardan iลlem gรถrรผyor.
AA Finans Analisti ฤฐslam Memiล, yurt iรงi piyasalarda dolar/TL’nin 4,80’in รผzerini gรถrdรผฤรผ saatlerde, altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn da 200 liraya รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Dolar kurunun, agresif ve saฤlฤฑksฤฑz yรผkseliลini sรผrdรผrdรผฤรผnรผ ifade eden Memiล, “Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn yeni hedefi 205 lira seviyesi olabilir. Altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnฤฑn ise tepki alฤฑmlarฤฑyla 1.300 dolar seviyesine kadar yรผkselebileceฤini tahmin ediyoruz.” dedi.







