Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, gรผne yatay seyirle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 154,7 lira seviyesinde dengelendi. Dรผn yurt iรงi piyasalar kapandฤฑktan sonra dolar kurundaki yรผkseliลe paralel 156,4 lirayla tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek seviyesini gรถren gram altฤฑn, gรผnรผ รถnceki kapanฤฑลa gรถre 0,80 artฤฑลla 154,7 liradan tamamdฤฑ.
Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, bugรผn aรงฤฑlฤฑลta sakin bir seyir izleyerek saat 10.10 itibarฤฑyla 154,7 liradan iลlem gรถrรผyor. Aynฤฑ dakikalarda Kapalฤฑรงarลฤฑ’da รงeyrek altฤฑn 254 lira, Cumhuriyet altฤฑnฤฑ da 1.036 liradan satฤฑlฤฑyor.
Asya piyasalarฤฑnda 1.282,6 dolara kadar yรผkselen altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ ise ลu dakikalarda รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 0,2 artฤฑลla 1.280 dolardan alฤฑcฤฑ buluyor.
AA Finans Analisti ฤฐslam Memiล, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) baลkanlฤฑฤฤฑ iรงin konuลulan adaylarฤฑn piyasalar tarafฤฑndan “ลahin” olarak fiyatlanmaya devam ettiฤini belirterek, “Dรผn ABD 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizleri yรผzde 2,45 seviyesini test ederek, mart ayฤฑndan bu yana en yรผksek seviyesine รงฤฑktฤฑ. Tahvil faizlerinde yaลanan yรผkseliล, altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnฤฑn baskฤฑ altฤฑnda kalmasฤฑnda en รถnemli etken.” deฤerlendirmesinde bulundu.
Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (TCMB) bugรผn faiz kararlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacaklarฤฑnฤฑ hatฤฑrlatan Memiล, ECB’nin parasal gevลemeye yรถnelik vereceฤi mesajlarฤฑn piyasalarฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Memiล ลuan ki piyasa koลullarฤฑnฤฑn, faiz indirimi iรงin yeterli ลartlarฤฑn oluลmadฤฑฤฤฑna iลaret ettiฤini belirterek, TCMB’nin Para Politikasฤฑ Kurulundan (PPK) bir faiz deฤiลikliฤi beklemediklerini sรถyledi.
Altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnda 1.277 dolarฤฑn destek, 1.287 dolarฤฑn ise direnรง konumunda olduฤunu kaydeden Memiล, altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn ise 152,3-155,0 lira bandฤฑnda bir seyir izleyebileceฤi tahmininde bulundu.
Altฤฑnฤฑn gramฤฑ gรผne yatay baลladฤฑ
Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, gรผne yatay seyirle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 154,7 lira seviyesinde dengelendi.







