Altฤฑnyaฤ Madencilik ve Enerji Yatฤฑrฤฑmlarฤฑ Sanayi ve Ticaret A.ล. faaliyet gรถsterdiฤi alanlarda yapmayฤฑ planladฤฑฤฤฑ deฤiลiklikler doฤrultusunda esas sรถzleลme tadiline gidiyor. ลirket KAP’ta yaptฤฑฤฤฑ duyuruda, Faaliyet konusu iรงinde yer alan Bitkisel Sฤฑvฤฑ Yaฤ รretim ve Satฤฑลฤฑ ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirileceฤi ifade edildi.

ลirket bunun yerine, Madencilik faaliyetlerinin yanฤฑ sฤฑra Enerji Sektรถrรผndeki faaliyetlerinin kapsamฤฑnฤฑn geniลletilerek, Enerji sektรถrรผnde; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ayrฤฑca Yรผksek Teknoloji yatฤฑrฤฑmlarฤฑ, Savunma Sanayi yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ve Lojistik sektรถrรผ faaliyetlerini ลirketin faaliyet konusuna ekleyecek.

Altฤฑnyaฤ Madencilik, bu amaรงla ลirket esas sรถzleลmesinin “ลirket’in Unvanฤฑ” baลlฤฑklฤฑ 2.maddesi ve “ลirket’in Amaรง ve Konusu” baลlฤฑklฤฑ 3.maddesinin tadil edilmesi amacฤฑyla ekte yer alan tadil tasarฤฑsฤฑna gรถre esas sรถzleลmesinde gerekli deฤiลikliklerin yapฤฑlabilmesi iรงin Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’na baลvurdu.

Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’nda yayฤฑnlanan aรงฤฑklamada ลu ayrฤฑntฤฑlara yer verildi;
“ลirketimizin Esas Faaliyet konusu iรงinde yer alan Bitkisel Sฤฑvฤฑ Yaฤ รretim ve Satฤฑลฤฑ ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirilmesi, Madencilik faaliyetlerinin yanฤฑ sฤฑra Enerji Sektรถrรผndeki faaliyetlerinin kapsamฤฑnฤฑn geniลletilerek, Enerji sektรถrรผnde; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ayrฤฑca Yรผksek Teknoloji yatฤฑrฤฑmlarฤฑ, Savunma Sanayi yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ve Lojistik sektรถrรผ faaliyetlerinin de ลirketimiz faaliyet konusuna eklenmesi amacฤฑyla ลirket esas sรถzleลmesinin “ลirket’in Unvanฤฑ” baลlฤฑklฤฑ 2.maddesi ve “ลirket’in Amaรง ve Konusu” baลlฤฑklฤฑ 3.maddesinin tadil edilmesi amacฤฑyla ekte yer alan tadil tasarฤฑsฤฑna gรถre esas sรถzleลmesinde gerekli deฤiลikliklerin yapฤฑlabilmesi iรงin Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’na baลvuru yapฤฑlmฤฑลtฤฑr.
Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”







