Alüminyum ve nikel tahminleri yükseliyor

Alüminyum ve nikel tahminleri yükseliyor

Bernstein Research'e göre alüminyum piyasasında açık var ve fiyat 1.850 dolar/tona yükselebilir. Macquarie ise nikel için tahminini yüzde 25 artırarak 19,911 dolar/tona yükseltti

A+A-

Nikel ve alüminyum için araştırma şirketleri tahminlerini yukarı yönlü revize ediyor. Bernstein Research, bu yıl alüminyum piyasasında açık olacağı öngörüsünde bulundu. Bernstein, 7 yıl arz fazlası yaşanmasının ardından artan talep büyümesi ile piyasada açık oluşacağını tahmin ediyor. Alüminyum üreticilerinin kara geri dönmeden önce piyasanın hala imkanı olduğu ve 1,850 dolar/tonun yukarısına çıkılabileceği düşünülüyor. Londra Metal Borsası'nda 3 aylık alüminyum 1.780,12 dolar/tondan işlem görüyor.

Macquarie, ise nikel fiyat tahminlerini artırdı Macquarie, bu yıl için nikel fiyat tahminlerini artırdı. Macquarie, 2014 yılı için nikel fiyatını yüzde 25 artırarak 19,911 dolar/tona çıkardı. Hindistan'da cevher yasağının sürdüğü düşünülerek, piyasanın mücadeleyi sürdüreceği tahmin ediliyor. Londra Metal Borsası'nda 3 aylık nikel 19.096 dolar/tondan işlem görüyor.
  


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.