Anadolu Efes tesis kapatıyor

Anadolu Efes tesis kapatıyor

Anadolu Efes, Kırklareli Lüleburgaz tesislerimizdeki bira üretim faaliyetlerini durduruyor

A+A-

Anadolu Efes, Kırklareli /Lüleburgaz tesislerimizdeki bira üretim faaliyetlerini durduruyor. Anadolu Efes, üretim ağı optimizasyonuna ilişkin olarak şirket tarafından başlatılan program kapsamında, Kırklareli Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durduruyor.

Anadolu Efes'ten konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, tesisleride süregelen satış, dağıtım ve lojistik faaliyetleri devam
edecek.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada şu bilgiler verildi: "Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde %8 payla en düşük kapasiteye sahip olan Lüleburgaz fabrikamızın üretim faaliyetleri diğer fabrikalarımıza kaydırılacaktır. Anadolu Efes Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki malt fabrikaları ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme tesisiyle devam edecektir. İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir. Alkollü içecek pazarında meydana gelen daralma karşısında alınan bu karar sonrası, şirketimiz verimliliğini artıracak ve sürdürülebilir büyümesine devam edecektir." 

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.