ET ve Sรผt Kurumuโnun (ESK) kurbanlฤฑk hayvan olarak getirerek Gรถlbaลฤฑ ilรงesinin bir mahallesine yakฤฑn bรถlgedeki รถzel รงiftliฤe yediemin olarak bฤฑraktฤฑฤฤฑ yaklaลฤฑk 4 bin bรผyรผkbaล hayvandan 50โsi telef oldu. Yapฤฑlan incelemenin ardฤฑndan ‘Bu mahallede ลarbon hastalฤฑฤฤฑ vardฤฑr’ yazฤฑlฤฑ levha asฤฑlan รงiftlik ve olduฤu bรถlge, karantinaya alฤฑndฤฑ.
Gรถlbaลฤฑ ilรงesine baฤlฤฑ Gรผnalan ve Ahiboz mahalleleri yakฤฑnlarฤฑndaki รงiftlikte bulunan bรผyรผkbaล hayvanlar, geรงen gรผnlerde telef olmaya baลladฤฑ. รiftlikte araลtฤฑrma yapan Gรถlbaลฤฑ Tarฤฑm ve Orman Mรผdรผrlรผฤรผ ekipleri, telef olan yaklaลฤฑk 50 bรผyรผkbaล hayvandan รถrnek alarak incelemeye gรถnderdi. ฤฐncelemenin ardฤฑndan รงiftlik ve รงevresi, ลarbon hastalฤฑฤฤฑ ลรผphesiyle karantinaya alฤฑndฤฑ. รiftliฤin giriลine ise Tarฤฑm ve Orman Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan, ‘Bu mahallede ลarbon hastalฤฑฤฤฑ vardฤฑr’ yazฤฑlฤฑ levha asฤฑldฤฑ. Maske ile รงiftlik bรถlgesinde รงalฤฑลan gรถrevliler de hastalฤฑk olduฤunu belirterek olay yerine gelen basฤฑn mensuplarฤฑnฤฑ bรถlgeden uzaklaลtฤฑrdฤฑ.
BREZฤฐLYA’DAN GETฤฐRฤฐLMฤฐล
Et ve Sรผt Kurumu’na ait olduฤu belirtilen yaklaลฤฑk 4 bin bรผyรผkbaล hayvanฤฑn Brezilya’dan kurbanlฤฑk olarak Tรผrkiye’ye getirildiฤi ve Gรถlbaลฤฑ’ndaki bir รถzel รงiftliฤe kira รถdeyerek yediemine bฤฑraktฤฑฤฤฑ รถฤrenildi.
Olayla ilgili Gรถlbaลฤฑ Kaymakamฤฑ Tรผlay Baydar Bilgihan, kendisinin konuyla ilgili aรงฤฑklama yetkisinin bulunmadฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Et ve Sรผt Kurumu yetkilileri de olayla ilgili bilgi vermekten kaรงฤฑndฤฑ.







