Ankara'nın karanlık dehlizleri Gülen'i dinliyor

Ankara'nın karanlık dehlizleri Gülen'i dinliyor

Fethullah Gülen’in Avukatı Orhan Erdemli, yaptığı yazılı açıklamada "Ankara'nın karanlık dehlizleri"nin müvekkilini dinlediğini, bunların montajlanarak servis edildiğini söyledi

A+A-

Fethullah Gülen’in Avukatı Orhan Erdemli, “Müvekkilim, 'Ankara'nın Karanlık Dehlizleri' tarafından istenildiği kadar izlensin veya dinlensin ortaya çıkacak olan, hukuka saygı ve insanlığa hizmet sevdasından başka bir şey olmayacaktır” açıklaması yaptı. Erdemli, Gülen’in telefonlarını yasadışı dinlediğini belirttiği çevreler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Orhan Erdemli yaptığı açıklamada, bugün, hukuk tanımaz bazı karanlık odakların, sosyal medyada yer alan gizli hesaplar üzerinden bir kez daha illegal olarak elde edilmiş telefon görüşmelerinin bazı kısımlarını montajlayarak yayınladıklarını belirtti.

Müvekkili Fethullah Gülen'in, bir süredir kirli komploların hedefinde olduğunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa'mızın teminatı altındaki "haberleşmenin gizliliği" hakkı hiçe sayılarak, telefon görüşmelerinin en az 6 aydır sistemli bir şekilde illegal olarak dinlendiğini daha önce ifade ettiklerini belirten Erdemli, “Bugün anlaşılmıştır ki, yasadışı dinleme faaliyeti kesintisiz olarak devam etmektedir. Bugüne kadar illegal dinlemeleri yapan ve montajlayan, bu kayıtları yayan sosyal medya hesaplarının sorumluları hakkında suç örgütü kurmak, örgütlü olarak yasadışı telefon dinlemek ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Orhan Erdemli, Türk Ceza Kanunu'nun 132 ve 133. md göre 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması gereken ağır bir suç olan fiilin, karanlık odaklarca pervasızca işlendiğini öne sürerek, “Suç mahsulü olan bu montaj kayıtlar ise bir takım siyasi kişiliklerce siyasi toplantılarda kullanılmakta ve kirli "Bitirme Planı'na" payanda yapılmaya çalışılmaktadır. Müvekkilim, 'Ankara'nın Karanlık Dehlizleri' tarafından istenildiği kadar izlensin veya dinlensin ortaya çıkacak olan, hukuka saygı ve insanlığa hizmet sevdasından başka bir şey olmayacaktır” dedi.

Erdemli illegal dinleme yapan ve bu kayıtları ifşa eden tüm sorumlular hakkında her türlü hukuki girişimde bulunacaklarını da kaydetti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.