Apple Android'e geçmek isteyenlerin işini kolaylaştırıyor

Apple Android'e geçmek isteyenlerin işini kolaylaştırıyor

Teknoloji devi Apple, iOS 17.4 güncellemesi ile birlikte özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinde bazı önemli değişiklikler yaptı. Şirket App Store zorunluluğunu ortadan kaldırırken, Android'e geçişi de kolaylaştıracak.

A+A-

Apple, Avrupa Birliği'nde alternatif uygulama pazarları ve alternatif ödeme yöntemleri için destek eklemenin yanı sıra, Dijital Pazarlar Yasası'nın şartlarına uymak için başka değişiklikler de yapıyor. Apple bugün bir DMA Uyumluluk Raporunda gelecek planlarından bazılarını özetledi.

Apple, Avrupa Birliği'nde iPhone kullanıcılarının başka bir işletim sistemine geçişini kolaylaştıracak. Apple, mobil işletim sistemi sağlayıcılarının bir iPhone'dan Apple olmayan bir telefona veri aktarımı için "daha kullanıcı dostu çözümler" oluşturmasına yardımcı olacak bir çözüm üzerinde çalıştığını söylüyor. Çözüm 2025 sonbaharında kullanıma sunulacak ve bu tarihten sonra Samsung ve Google gibi şirketler iPhone'dan veri aktarımı için daha iyi araçlar sunabilecekler.

AB iPhone kullanıcıları 2024 yılının sonundan itibaren Safari'yi cihazlarından tamamen kaldırabilecek ve alternatif bir tarayıcı Safari'nin yerini alabilecek. Bu planın bir parçası olarak Apple, tarayıcı verilerinin aynı cihazdaki başka bir tarayıcıya aktarılması ve içe aktarılması için bir tarayıcı değiştirme çözümü geliştiriyor. Apple, bir başka DMA gereksinimi olan alternatif web tarayıcı motorlarını desteklemeye başladı bile.

Apple, iPhone ve diğer akıllı telefon platformları arasındaki birlikte çalışabilirliği geliştirmek için, üçüncü taraf ödeme uygulamalarının Apple Pay aracılığıyla yapılmayan temassız ödemeler için iPhone'un NFC çipine erişmesine izin veriyor, ayrıca geliştiricilerin ek birlikte çalışabilirlik talepleri göndermesine olanak tanıyor.

AB'deki geliştiriciler, standart Uygulama İnceleme Kurulu değerlendirmesinin ötesine geçen ek arabuluculuk talep edebiliyor. Uygulama İnceleme Kurulu'na yapılan başarısız itirazlara itiraz etmek isteyen geliştiriciler, Apple'ın "AB merkezli, kolay erişilebilir, tarafsız, bağımsız ve ücretsiz" olduğunu söylediği bir süreç olan arabuluculuk talep edebilirler.

Tüm bu değişiklikler, Dijital Piyasalar Yasası'nın bir gereği olarak Avrupa Birliği'ndeki geliştiriciler ve kullanıcılarla sınırlı.

İlgili Haberler