Apple antitröst ihlalleri nedeniyle ABD'de mahkemelik oldu

Apple antitröst ihlalleri nedeniyle ABD'de mahkemelik oldu

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ), antitröst ihlalleri nedeniyle Apple'a dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

A+A-

Bloomberg News'in haberine göre ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), rakiplerinin iPhone'un donanım ve yazılım özelliklerine erişimini engellediği ve antitröst yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a dava açmaya hazırlanıyor.

Suçlamaların odak noktasının ne olacağı belli değil ancak akıllı takip cihazı üreticisi Tile gibi, Apple'ın iPhone'un sensörleriyle çalışma yollarını kısıtladığından uzun süredir şikayetçiydi. Apple, Tile'ın benzer bir ürünü satmasından birkaç yıl sonra, kullanıcıların kaybolduğunda bulmalarına yardımcı olmak için araba anahtarları gibi öğelere eklenebilen AirTag'leri satmaya başladı.

Benzer şekilde Apple, iPhone'daki temassız ödemelere izin veren bir çipe erişimi kısıtladı.

Apple uzun süredir gizlilik ve güvenlik nedenleriyle bazı kullanıcı verilerine ve iPhone'un bazı donanımlarına üçüncü taraf geliştiricilerin erişimini kısıtladığını savunuyordu.

iPhone üreticisi, yalnızca Apple cihazlarında çalışan iMessage hizmeti nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. Eleştirmenler, şirketin resim ve videoları küçülterek Android telefonlara gönderilen ve alınan mesajları dezavantajlı hale getirdiğinden şikayet ediyordu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler