รin ekonomisinin nabzฤฑnฤฑ tutan ve tรผketici gรผven endeksinin en somut gรถstergelerinden biri kabul edilen Double 11 alฤฑลveriล festivali, teknoloji dรผnyasฤฑ iรงin bir kez daha kฤฑyasฤฑya bir rekabet sahasฤฑna dรถnรผลtรผ. Batฤฑ dรผnyasฤฑnda Black Friday ne ise, Asya pazarฤฑnda รงok daha bรผyรผk bir hacme sahip olan bu etkinlik, akฤฑllฤฑ telefon รผreticilerinin yฤฑllฤฑk karnelerini belirlemede kritik bir rol oynuyor.
JD.com tarafฤฑndan doฤrulanan nihai satฤฑล verileri, pazar dinamiklerinin nasฤฑl ลekillendiฤine dair รงarpฤฑcฤฑ ipuรงlarฤฑ sundu. Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, yerel rakiplerinin agresif fiyat politikalarฤฑna raฤmen liderlik koltuฤunu korumayฤฑ baลardฤฑ.
Peki, yoฤun rekabet ortamฤฑnda premium segmentteki talep nasฤฑl ลekillendi?
Apple ve premium segmentteki hakimiyet

Etkinlik boyunca en รงok merak edilen konu, yerli รinli รผreticilerin yรผkseliลi karลฤฑsฤฑnda Amerikan devinin nasฤฑl bir performans sergileyeceฤiydi. 11 Kasฤฑm gecesi saatler 23:59:59’u gรถsterdiฤinde ortaya รงฤฑkan tablo, Apple markasฤฑnฤฑn bรถlgedeki sarsฤฑlmaz konumunu tekrar gรถzler รถnรผne serdi. รzellikle iPhone 17 serisi, tรผm fiyat kategorileri baz alฤฑndฤฑฤฤฑnda en yรผksek satฤฑล rakamlarฤฑna ulaลarak listenin tepesine yerleลti.
JD.com verilerine gรถre, gelir ve birim satฤฑล bazฤฑnda birinciliฤi kimseye kaptฤฑrmayan ลirket, tรผketicilerin รผst segment cihazlara olan ilgisinin canlฤฑ kaldฤฑฤฤฑnฤฑ kanฤฑtlฤฑyor.
iPhone 17 Pro Max, iPhone 17 Pro ve standart iPhone 17 modeli, sฤฑrasฤฑyla en รงok tercih edilen รผรง cihaz olarak kayฤฑtlara geรงti. Tรผketicilerin yรผksek enflasyonist ortama raฤmen amiral gemisi modellerden vazgeรงmemesi, marka sadakatinin gรผcรผnรผ ortaya koyuyor.
รinli rakiplerin pazar payฤฑ mรผcadelesi

Listenin ikinci sฤฑrasฤฑnda, yerel pazarฤฑn gรผรงlรผ oyuncusu Xiaomi kendine yer buldu. Toplam birim satฤฑลlarฤฑnda dรถrdรผncรผ sฤฑraya yerleลen Redmi K80, markanฤฑn hacimsel baลarฤฑsฤฑnda kilit bir rol รผstlendi. Redmi Turbo 4 Pro ve K80 Ultra modellerinin de ilk 10 iรงerisinde yer almasฤฑ, Xiaomi’nin orta ve รผst segmentteki varlฤฑฤฤฑnฤฑ pekiลtirdiฤini gรถsteriyor.
Vivo ve alt markasฤฑ iQOO, hem orta sฤฑnฤฑf hem de amiral gemisi kategorilerinde elde ettikleri saฤlam satฤฑล rakamlarฤฑyla podyumun รผรงรผncรผ basamaฤฤฑna tฤฑrmandฤฑ. Marka satฤฑลlarฤฑnda dรถrdรผncรผ sฤฑraya yerleลen Oppo ve OnePlus ikilisini, X70 serisiyle ivme kazanan Honor yakฤฑndan takip etti.
Huawei ise birim satฤฑลlarda altฤฑncฤฑ sฤฑrada kalmasฤฑna raฤmen, Mate 70 Pro+ ve katlanabilir Mate X6 modelleriyle premium pazarda Apple ile rekabet edebilecek teknolojik kaslara sahip olduฤunu hissettirdi.
รzellikle 6000 yuan ve รผzeri ultra premium kategoride, Xiaomi 17 Pro Max modelinin Huawei Mate 70 Pro+’ฤฑ geride bฤฑrakarak dรถrdรผncรผ sฤฑraya yรผkselmesi, รinli รผreticilerin kendi aralarฤฑndaki rekabetin de boyut deฤiลtirdiฤine iลaret ediyor.








