Apple düğmeye bastı: iPhone'larda geri dönüşün yolu kapandı

Apple düğmeye bastı: iPhone'larda geri dönüşün yolu kapandı

Apple, iOS 17.3 güncellemesini mühürledi. Böylece kullanıcılar bu sürüme geri dönemeyecek, downgrade işlemi yapılamayacak.

A+A-

Apple bugün iOS 17.3'ü imzalamayı durdurarak iPhone kullanıcılarının bu iOS sürümüne geçmelerini engelledi. iOS 17.3, metinle ilgili bir hatayı düzelten iOS 17.3.1 güncellemesinin 8 Şubat'ta yayınlanmasının ardından artık imzalanmıyor.

Apple rutin olarak iOS'un eski sürümlerini imzalamayı durduruyor, bu nedenle iOS 17.3 güncellemesinin artık mevcut olmaması olağandışı bir durum değil. Apple, müşterilerini işletim sistemlerini güncel tutmaya teşvik etmek ve iPhone işletim sisteminin daha eski, daha az güvenli sürümlerine geçilmesini önlemek için kullanıcıların iOS'un eski sürümlerini yüklemelerini engelliyor.

iOS 17.3.1 şu anda iOS'un herkese açık olarak yayınlanan tek sürümü ancak Apple aynı zamanda iOS 17.4'ün beta testlerini de yürütüyor. Hem geliştiriciler hem de herkese açık beta test kullanıcıları iOS 17.4'ü indirip yükleyebilirken, güncelleme AB'de App Store ile ilgili bir dizi değişiklik, yeni emoji, Podcast'ler uygulamasında transkriptler ve daha fazlasını içeriyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler