Reutersโฤฑn Noel gรผnรผ yayฤฑmladฤฑฤฤฑ ve hรผkรผmete baฤlฤฑ bir araลtฤฑrma kuruluลunun verilerine dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ habere gรถre, Appleโฤฑn iPhoneโu da dahil olmak รผzere yabancฤฑ markalฤฑ cep telefonlarฤฑnฤฑn รinโe ithalatฤฑ, kasฤฑm ayฤฑnda geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna kฤฑyasla yรผzde 128 arttฤฑ.
รin Bilgi ve ฤฐletiลim Teknolojileri Akademisi verilerine gรถre, รin genelinde toplam telefon sevkiyatlarฤฑ yรผzde 1,9 artarken, yabancฤฑ markalฤฑ telefon sevkiyatlarฤฑ 6,93 milyon adede yรผkseldi.

Apple’ฤฑn รin satฤฑลlarฤฑnฤฑ artฤฑrmasฤฑ hisselerde doping etkisi yarattฤฑ
ลirket hisseleri, Noel sonrasฤฑ sakin geรงen cuma gรผnkรผ seansta yรผzde 0,3 yรผkseldi. Hisseler, ralli dรถneminin ilk gรผnรผ olan Noel arifesinde ise yรผzde 0,5 deฤer kazanmฤฑลtฤฑ.
Hafta baลฤฑnda ise Washingtonโdaki ABD Columbia Bรถlgesi Bรถlge Mahkemesiโnde bir yargฤฑรง, Masimoโnun ABD Gรผmrรผk ve Sฤฑnฤฑr Koruma Kurumuโna karลฤฑ aรงtฤฑฤฤฑ dava kapsamฤฑnda Apple Watch ithalatฤฑnฤฑ durdurma talebini reddetti. Bu geรงici karar, Appleโฤฑn Masimoโnun kan oksijen sensรถrรผ patentlerini ihlal edip etmediฤine iliลkin, yฤฑllardฤฑr sรผren hukuki mรผcadelenin bir parรงasฤฑydฤฑ.
Uluslararasฤฑ Ticaret Komisyonu (ITC), teknoloji devinin yeniden tasarlanan saatlerinin, 2023 yฤฑlฤฑnda ihlalde bulunan cihazlarฤฑn ithalatฤฑnฤฑ yasaklayan sฤฑnฤฑrlฤฑ dฤฑลlama kararฤฑnฤฑn kapsamฤฑna girip girmediฤini inceliyor.

Apple, Barronโsโa yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Masimoโnun Uluslararasฤฑ Ticaret Komisyonu’ndan (ITC) Watch kullanฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn saatin yeniden tasarlanan kan oksijen รถzelliฤine eriลimini engellemesini istediฤini belirtti. Teknoloji devine gรถre Masimo artฤฑk tฤฑbbi saatlerini halka aรงฤฑk ลekilde satmฤฑyor.
Geรงen ay Kaliforniya Merkez Bรถlgesi ABD Bรถlge Mahkemesiโnde bir jรผri, Appleโฤฑn Masimoโya ait bir patenti ihlal ettiฤine hรผkmetmiล ve Masimoโya 634 milyon dolar tazminat รถdenmesine karar vermiลti.
Masimo, kasฤฑm ayฤฑndaki kararฤฑn ardฤฑndan yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โBu karar, hastalara fayda saฤlayan teknolojiler geliลtirme yeteneฤimiz aรงฤฑsฤฑndan hayati รถneme sahip olan inovasyonlarฤฑmฤฑzฤฑ ve fikri mรผlkiyetimizi koruma yรถnรผndeki sรผregelen รงabalarฤฑmฤฑzda รถnemli bir kazanฤฑmdฤฑrโ ifadelerini kullandฤฑ.
ลirket hissedarlarฤฑ, yฤฑlฤฑ Noel Baba rallisiyle kapatmayฤฑ umut ediyor. Hisse, 2025 yฤฑlฤฑnda bรผyรผk รถlรงekli teknoloji hisselerinin gerisinde kaldฤฑ. รarลamba kapanฤฑลฤฑ itibarฤฑyla Apple hisseleri yรผzde 9 yรผkseliล kaydetti.







