Apple hisseleri Dow Jones'u daha da yukarıya sürükleyecek mi?

Apple hisseleri Dow Jones'u daha da yukarıya sürükleyecek mi?

Apple hisselerindeki güçlü yükseliş ivmesi devam edecek mi?

A+A-

Apple Inc. hisseleri son toplantıda açıklanan yeni ürünlerinin yarattığı etki ile dikkat çekici bir ivme yakaladı. Geçen hafta yüzde 7'nin üstünde değer kazanan hisselerdeki bu yükselişin devam etmesi bekleniyor. Apple, yılın büyük bölümünü yapay zeka (AI) alanındaki konumlandırmasıyla ilgili yatırımcı şüpheleriyle geçirmişti. Nvidia Corp. ve Meta Platforms Inc. gibi şirketler, yapay zeka trendinden daha fazla finansal fayda sağlamıştı.

Ancak Apple, geçen hafta bu algıyı değiştirdi ve Wall Street'i güçlü bir yapay zeka stratejisine sahip olduğuna ikna etti. Pazartesi günü Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan yeni yapay zeka özellikleri beklentileri karşıladı.

Apple'ın yeni Apple Intelligence hizmetinin iPhone 15 Pro serisi sahiplerine özel olacağı ve sonbaharda piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinin bu hizmetten faydalanabileceği açıklandı. Bu strateji, Apple'ın yapay zekayı cihaz yükseltmelerini teşvik etmek için kullanabileceği anlamına geliyor.

Kısa vadede, Apple, S&P Technology Select Sector Index'te Nvidia'yı geride bırakmaya çalışacak. Apple'ın, Microsoft Corp. önünde piyasa değeri açısından kalıcı olarak en değerli ABD şirketi olması durumunda, sektör fonları Apple hissesi almak için Microsoft hisselerini satmak zorunda kalabilir. Ancak Apple, Nvidia'nın ardından üçüncü sırada yer alırsa, fonlar Nvidia pozisyonlarını artırmak için Apple hisselerini elden çıkarmak zorunda kalabilir.

Uzmanlar bu tür yeniden dengelemenin kısa vadede bu hisselerde dalgalanmaya yol açabileceğini, ancak bunun şirketlerin temellerinin bir yansıması olmadığını söylüyor

Etiketler : ,
İlgili Haberler