Apple ilk günden 180 bin Vision Pro satarak şaşkınlık yarattı

Apple ilk günden 180 bin Vision Pro satarak şaşkınlık yarattı

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, ilk ön sipariş hafta sonunda 160.000 ila 180.000 Vision Pro başlık sattı.

A+A-

Apple'ın yeni VR uzaysal bilgi işlem cihazı Vision Pro, piyasaya sürüldüğü ilk hafta sonu 160.000 ila 180.000 adet satarak beklentileri aştı. Medium'daki yeni bir yazısında Kuo, ön sipariş sürecinin açılmasından kısa bir süre sonra Apple Vision Pro'nun tükendiğini ve tüm modeller için gönderim sürelerinin beş ila yedi hafta uzadığını söyledi. Anında tükenme ve nakliye sürelerinin uzaması ilk bakışta olumlu gibi görünse de Kuo, ön siparişlerin açılmasından 48 saat sonra nakliye tarihlerinin değişmediğine dikkat çekerek, meraklıların siparişlerini verdikten sonra talebin hızla azalıyor olabileceğini belirtti.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, yeni iPhone modelleri benzer şekilde ön siparişler açıldıktan kısa bir süre sonra tükenir, ancak genellikle sonraki günlerde sevkiyat tarihlerinde istikrarlı bir artış görmeye devam ederler, bu da talebin devam ettiğini gösterir.

Kuo, bu yıl 500.000 Vision Pro ünitesinin sevkiyatının "zor olmayacağına" inanıyor, ancak "Vision Pro hala çok niş bir ürün" olduğu için talep kilit bir nokta.


İlgili Haberler