Apple iOS yeni tasarımla geliyor, macOS gecikiyor

Apple iOS yeni tasarımla geliyor, macOS gecikiyor

iOS 18 Yeni Tasarımla Geliyor, macOS Revizyonda Gecikme Yaşıyor

A+A-

Apple'ın iOS 18'de bazı önemli tasarım değişiklikleri yapması bekleniyor. macOS'un kapsamlı bir revizyonu ise bir veya iki yıl ertelenebilir.

Bloomberg'den Mark Gurman, Power On bülteninin bugünkü sayısında, Apple'ın iOS'un tasarım unsurlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü ve bu değişikliklerin bu yılın başlarında uygulamaya konabileceğini öne sürdü. iOS 18'in Apple'ın AR işletim sistemi visionOS'tan ilham aldığına dair spekülasyonlar olsa da Gurman, visionOS'a benzer tam bir dönüşüm beklememek gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Gurman, iOS tasarım değişikliklerinin zaman çizelgesine dair net bir bilgi vermese de, Kasım ayında yayınlanan bir bültende iOS 18'in Apple'ın üst düzey yönetimi tarafından "iddialı ve zorlayıcı" olarak tanımlandığını ve önemli yeni özellikler ve tasarım geliştirmeleri vaat ettiğini belirtmişti.

macOS ile ilgili olarak ise Gurman, Apple'ın işletim sistemini yeniden tasarlamaya yönelik ön çalışmaları başlattığını ve 2025 veya 2026'da potansiyel bir lansman beklendiğini açıkladı. macOS'in en son büyük revizyonu 2020 yılında macOS Big Sur'un tanıtılmasıyla gerçekleşmişti.

Apple'ın iOS 18'i, geliştiricilerin ve meraklıların Apple'ın yazılım ekosistemindeki en son gelişmeler ve iyileştirmelerle ilgili bilgileri merakla beklediği Haziran ayındaki yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) tanıtması planlanıyor.

İlgili Haberler