Apple iPad alacaklara müjde: Fiyatlar düşüyor!

Apple iPad alacaklara müjde: Fiyatlar düşüyor!

Apple iPad alacak kitleyi daha da geniş tutmak için uygun fiyatlı yeni bir model hazırlığında. Cihazın gelecek yıl satışa sunulması planlanıyor.

A+A-

Apple'ın ürün geliştirme planlarına ilişkin Tayvan merkezli bir rapora göre Apple, önümüzdeki yılın ikinci yarısında yeni bir giriş seviyesi iPad çıkaracak.

Nikkei Asia, Apple'ın yeni ürün tanıtım (NPI) kaynaklarını Vietnam'a taşımak için önemli bir iPad montajcısı olan Çinli BYD ile birlikte çalıştığını bildirdi. NPI, Apple'ın yeni bir üretim tesisinde düzgün bir şekilde üretilebilmelerini sağlamak için yeni ürünlerin tasarımı ve geliştirilmesi konusunda tedarikçilerle birlikte çalışması anlamına geliyor. Apple daha önce böyle temel bir cihaz için NPI kaynaklarını Vietnam'a taşımamıştı.

Raporun kaynaklarına göre, yeni iPad modelinin test üretimi için mühendislik doğrulaması önümüzdeki yılın Şubat ayı ortalarında başlayacak. Muhtemelen 11. nesil bir iPad olacak giriş seviyesi model daha sonra 2024'ün ikinci yarısında satışa sunulacak.

449 dolardan başlayan fiyatıyla "iPad", Apple'ın en son Ekim 2022'de tamamen yeniden tasarlanarak, daha büyük ekran, USB-C bağlantı noktası, A14 Bionic çip, 12 megapiksel kamera ve daha fazlasıyla güncellenen düşük fiyatlı ana akım iPad modeli olacak.

Apple'ın düşük maliyetli iPad'in yeni bir versiyonu üzerinde çalıştığı düşünülüyordu ve 11. nesil modelin 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak piyasaya sürülmesi için daha spesifik bir zaman dilimi söylenmedi. Yeni özelliklerin 11. nesil modelde yer alacağına dair herhangi bir söylenti yok, ancak güncellenmiş bir işlemci ve muhtemelen kamera yükseltmeleri alması muhtemel.

Apple'ın iPad üretimini Vietnam'a taşıması, Apple'ın tedarik zincirini çeşitlendirme ve donanım üretiminde onlarca yıllık deneyime sahip önemli bir üretim merkezi olarak Çin'e olan bağımlılığını azaltma eğilimini takip ediyor. Apple ayrıca iPhone için bazı NPI kaynaklarını Hindistan'a gönderiyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler