JPMorgan (JPM) analistleri, Apple’ฤฑn 2023’รผn ikinci yarฤฑsฤฑ ve 2024’รผn ilk yarฤฑsฤฑnda iPhone 15 serisi iรงin รผretim miktarฤฑnฤฑ azaltacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Analistler, teslim sรผrelerinin kฤฑsalmasฤฑyla birlikte Apple’ฤฑn sipariลlerde kesintiye gideceฤini tahmin ediyor. Bu kesintinin etkisinin, iPhone 15/15 Plus’a yรถnelik daha kรผรงรผk bir karฤฑลฤฑm ve iPhone 13 ve 14 serisine yรถnelik devam eden talep nedeniyle รถnceki zayฤฑf dรถngรผlere kฤฑyasla daha hafif olmasฤฑ bekleniyor.
Analistler, bu yฤฑlฤฑn ikinci yarฤฑsฤฑ iรงin iPhone 15 serisi tahminlerini 2 milyon azaltarak 89 milyona indirdi.
JPMorgan analistleri, “iPhone 15 sipariล ayarlamasฤฑnฤฑ hesaba katmamฤฑza raฤmen 4ร23 EMS รผretiminin daha yรผksek olacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyoruz, zira รถnceki tahminlerimiz tedarik zinciri beklentilerine kฤฑyasla daha dรผลรผktรผ.” dedi.
Analistler ayrฤฑca, “iPhone 15 sipariลlerindeki kesintinin devam etmesiyle zayฤฑflayan iPhone talebi gรถz รถnรผne alฤฑndฤฑฤฤฑnda, nispeten muhafazakar bir 1Y24 EMS รผretimi” รถngรถrรผyor.
Analistler, “Stok yenileme ivmesinin 1ร24’e uzanmasฤฑ beklendiฤinden, bize gรถre yatฤฑrฤฑmcฤฑlar Android tedarik zincirine daha fazla odaklanmaya devam ediyor.” dedi.







