Apple, iPhone kamera sensörlerini kendisi üretecek

Apple, iPhone kamera sensörlerini kendisi üretecek

Apple, iPhone'ların fotoğraf çekme ve işleme şekli üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilmek için kendi kamera sensörlerini şirket içinde üretmeyi planlıyor

A+A-

Yıllar içinde Apple, üçüncü taraf bileşen tedarikçilerine güvenmek yerine kendi dahili fikirlerini kullanarak birçok bileşeninin tasarım çalışmalarını kademeli olarak şirket bünyesine taşıdı. Şimdi, iPhone bu sürece kameraları da ekleyecek gibi görünüyor.

Bloomberg'in Pazar günkü "Power On" bülteninde Mark Gurman, Apple'ın kamera sensörlerini tasarlamak için "şirket içi bir strateji" oluşturmaya çalıştığını yazdı. Gurman'a göre fotoğrafçılık iPhone'lar için önemli bir satış noktası.

Ancak tasarım çalışmaları sadece iPhone ile sınırlı kalmayabilir. Karma gerçeklik ve sürücüsüz araçlar gibi alanlar için kameralar önemli olduğundan, kendi kameralarını oluşturmak Apple Vision Pro'nun gelecekteki modellerini ve sık sık söylentilere konu olan Apple Car'ı geliştirmek için bir fırsat olabilir.

Bir tasarım sürecini şirket içine taşımak, Apple'a yalnızca bir bileşenin nasıl çalıştığını iyileştirmek için değil, aynı zamanda gelecekteki gelişmeleri daha iyi planlamak ve donanımı yazılımıyla derinlemesine entegre etmek için de fırsatlar sunuyor.

Bu, Apple'ın tasarım görevlerini tedarikçilerden alıp kendi mühendislerine verdiği ilk sefer değil. Apple, iPhone'larda kullanılmak üzere kendi işlemcilerini ve Mac donanımı için Apple Silicon'u tasarlamıştı.

Apple'ın kendi modemlerini üretme çabaları, 2025'in sonlarında yeni bileşenlerin gelmesiyle sonuçlanabilir. Pil hücreleri üzerindeki çalışmalar iPhone'ların gelecekte daha da uzun ömürlü olmasını sağlayabilir, ancak bu şu an için bir keşif aşamasında.

Bir de sonunda Apple Watch'a girebilecek noninvaziv bir kan şekeri sensörünün geliştirilmesi var. Bu projenin Apple platform mimarisi grup başkanı Tim Millet tarafından yönetildiği söyleniyor.

 

İlgili Haberler