Apple iPhone'lar için iOS 17.1 güncellemesi: Hangi yenilikler geliyor?

Apple iPhone'lar için iOS 17.1 güncellemesi: Hangi yenilikler geliyor?

iOS 17.1 güncellemesi ile birlikte iPhone 14 Pro ve iPhone 15'e Dinamik Ada üzerinden el feneri göstergesi geliyor.

A+A-

Çarşamba günü Apple, iOS 17.1'in ilk beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı ve şirket bu yıl içinde bazı yeni özellikler getirme sözü verdi. Güncelleme ile Apple, Dinamik Ada'da görünen el feneri göstergesini iPhone 14 Pro ve iPhone 15'e getiriyor.

iPhone'un Dinamik Adası'ndaki el feneri göstergesi

Bu el feneri göstergesinin ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoksa, Apple'ın yeni iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'e eklediği bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Bazı nedenlerden dolayı, yalnızca bu modellerde Dinamik Ada üzerinde el fenerinin açık olduğunu gösteren bir gösterge bulunuyor. Bu, el fenerini kullandıktan sonra kapatmayı unuttuğunuzda veya yanlışlıkla el feneri düğmesine bastığınızda çok kullanışlı.

Apple'ın bu göstergeyi yeni iPhone 15 Pro modellerine özel tutması için herhangi bir teknik neden yok gibi görünüyordu ve şimdi bunun doğru olduğunu biliyoruz. iOS 17.1 beta 1 ile Dinamik Ada'ya sahip her iPhone modeli uygun olduğunda el feneri göstergesini gösterecek.

Bu, özelliğin artık iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'a geleceği anlamına geliyor. Önceki iPhone modellerinde Dinamik Ada bulunmadığı için Kilit Ekranındaki düğmeden başka bir gösterge olmayacak. Alışılmadık bir durum olsa da, bir yazılım güncellemesinin yeni bir iPhone'daki özellikleri önceki iPhone'lara getirmesi ilk kez olmuyor.

Geçen yıl iOS 16 ile Apple, iPhone X ve sonrası için bir pil yüzdesi göstergesi ekledi. Ancak, iPhone mini ve LCD ekranlı iPhone modelleri bunun dışında bırakılmıştı. Apple, iOS 16.1 ile birlikte güncellemeyle uyumlu tüm iPhone modellerinde pil yüzdesi göstergesini etkinleştirmeye karar verdi.

iOS 17.1 ile birlikte bazı harika özellikler de geliyor. Kullanıcılar artık Apple Music'te şarkıları ve albümleri favorilerine ekleyebiliyor ve uygulama bu şarkılarla çalma listeleri oluşturabiliyor. Ayrıca, çalma listeleriniz için doğrudan Apple Music uygulamasından resim oluşturma seçeneği de sunuluyor.

iOS 17.1 ayrıca diğer cihaz Wi-Fi menzilinden çıktığında hücresel veri üzerinden AirDrop'u etkinleştiriyor. Ayrıca, İngiltere'deki kullanıcılar için Cüzdan (Wallet) uygulamasında banka hesaplarının bakiyesini ve tüm işlem geçmişini gösteriyor. Güncelleme Ekim ayında halka açık olarak yayınlanacak.

İlgili Haberler