Apple'dan çok konuşulacak App Store kararı: Artık tek olmayacak

Apple'dan çok konuşulacak App Store kararı: Artık tek olmayacak

Teknoloji devi Apple App Store'unu kullanan geliştiriciler bu bahardan itibaren AB'de kendi web sitelerinden uygulama dağıtabilecekler.

A+A-

Apple, App Store'unu kullanan yazılım geliştiricilerin, Apple'ın kapalı eko-sistemini açmaya zorlayan yeni AB kurallarının gerektirdiği değişikliklerin bir parçası olarak, bu bahar AB'deki kullanıcılarına doğrudan web sitelerinden uygulama dağıtabileceklerini söyledi.
Avrupa Birliği'nin geçen hafta yürürlüğe giren Dijital Piyasalar Yasası (DMA), Apple'ın iPhone'larda alternatif uygulama mağazaları sunmasını ve geliştiricilerin %30'a varan ücretler talep eden uygulama içi ödeme sistemini kullanmaktan vazgeçmelerine izin vermesini gerektiriyor.

Apple bir blog yazısında "Avrupa Birliği'nde uygulama dağıtan geliştiricilere, uygulamaları doğrudan bir geliştiricinin web sitesinden dağıtmanın yeni bir yolunu sunmak da dahil olmak üzere daha fazla esneklik sağlıyoruz" dedi.
Şirketten yapılan açıklamada, "Apple, yetkili geliştiricilere uygulamalarının web'den dağıtımını kolaylaştıran, sistem işlevleriyle entegre olan, kullanıcıların uygulamalarını yedekleyen ve geri yükleyen ve daha fazlasını sağlayan API'lere (uygulama programlama arayüzleri) erişim sağlayacak" denildi.


İlgili Haberler