Apple'ın akıllı yüzüğü ne zaman çıkacak

Apple'ın akıllı yüzüğü ne zaman çıkacak

Bazı söylentiler Apple'ın akıllı yüzük pazarına girişinin yaklaştığına işaret ediyor.

A+A-

Apple'ın giyilebilir cihaz yelpazesine yeni bir ürün ekleme planları arasında akıllı bir yüzük de var mı. "iRing" olarak adlandırılan bu konseptle ilgili patentler yaklaşık 10 yıldır var olsa da ticari bir ürüne dönüşmemişti. Son zamanlardaki bazı söylentiler ise Apple'ın akıllı yüzük pazarına girişinin yaklaştığına işaret ediyor.

Apple'ın Akıllı Yüzük Patentleri:

2015 yılında alınan ilk patentte, dokunmatik yüzey, mikrofon ve sensörler içeren bir tasarım öngörülüyordu. Bu sensörler sayesinde hareket, biyometrik ve sağlık verileri toplanabiliyor ve parmak hareketleriyle cihaz kontrolü mümkün olabiliyor. Apple Watch'a benzer bir sağlık takibi sistemi de patentler arasında yer alıyor.

Proje halen erken aşamada ve yakın zamanda ticarileşmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Samsung'un Galaxy Ring'i gibi ürünler Apple'ı bu pazara giriş konusunda motive ediyor olabilir.

Apple'ın Giyilebilir Ekosisteminde Akıllı Yüzük:

Akıllı yüzük, uyku takibi için ideal bir form faktörü sunabilir ve Apple Watch'a alternatif olabilir. Fiyatlandırma ve işlevsellik dengesinin iyi kurulması ve gelişmiş sensörler ve Vision Pro gibi teknolojilerin kullanılması, bu ürünün pazarda farklılaşmasını sağlayabilir.

İlgili Haberler