Apple'ın bu özelliği hayat kurtarıyor!

Apple'ın bu özelliği hayat kurtarıyor!

Apple Watch'un düşme algılama özelliği, yürüyüşçünün hayatını kurtarıyor

A+A-

Apple Watch'un düşme algılama özelliği, Georgia'da bir adamın hayatını kurtardı. Mike Menand, bu yılın başlarında Chattahoochee Nehri Ulusal Rekreasyon Alanı'nda yürüyüş yaparken iki köpeği uzakta bir çakal gördü ve Menand'ın neredeyse ölümcül bir düşüş yaşamasına neden oldu.

Menand, köpekleri çakalı gördüğünde yaşananlara atıfta bulunarak, "Ürktüler ve beni yere düşürüp patikanın dışına sürüklediler," dedi. Bu durum Apple Watch'un düşme algılama özelliğini tetikledi ve bu özellik devreye girerek onun adına acil servisleri aradı.

Menand, "Telefona bile ulaşamadım çünkü telefonum cebimdeydi ve üzerine düşmüştüm," dedi. Kazada bacağı kırılan Menand'a ameliyat sırasında bacağına titanyum bir çubuk takıldı.

Menand, Apple Watch takmıyor olsaydı ne olacağından emin olmadığını belirterek. "Orada ne kadar süre yatacağımı bilemezdim. Hareket edemediğimi, ayağa kalkamadığımı fark ettim. Çok acı çekiyordum," dedi.

Aslında Menand'ın düşmesinden sadece bir ay sonra yine aynı parkta yürüyüş yaparken bir kadın düşmüş ve kurtulamamıştı. 

Apple Watch'un düşme algılama özelliği, ani bir düşme meydana geldiğinde bunu tespit ederek çalışmaya başlıyor ve kişi düştükten sonraki bir dakika içinde uyarıyı kapatmazsa otomatik olarak acil servisleri arıyor. Kişinin acil durum iletişim bilgileri doldurulursa, bu kişi bir kısa mesaj ve saatin düşme anındaki konumunun bir haritasıyla bilgilendiriliyor.

İlgili Haberler