Apple'ın gelecek bombası: iPhone 16 Pro ile ilgili ilk bilgiler geldi

Apple'ın gelecek bombası: iPhone 16 Pro ile ilgili ilk bilgiler geldi

Apple'ın gelecek yıl satışa sunacağı iPhone 16 Pro'nun daha hızlı 5G modem, Wi-Fi 7 ve yeni ultra geniş lense sahip olacağı söyleniyor.

A+A-

iPhone 15 Apple tarafından henüz piyasaya sürüldü, ancak gelecek yılın iPhone'u hakkında şimdiden bazı söylentiler internette dolaşıyor. Bu kez, Haitong International Securities'den analist Jeff Pu, iPhone 16 Pro'dan neler beklenebileceğine dair bazı ayrıntıları açıkladı. Pu'ya göre, cihaz daha hızlı bir 5G modem, Wi-Fi 7 ve arka tarafta yeni bir ultra geniş lens ile donatılacak.

iPhone 16 tahminleri

9to5Mac tarafından görülen yatırımcılara yönelik bir notta Pu, Apple'ın tedarik zincirindeki kaynaklarına dayanarak iPhone 16 serisine ilişkin tahminlerini tartışıyor. Ekran söz konusu olduğunda, yeni iPhone'lar mevcut 6,1 ve 6,7 inç boyutlarına kıyasla 0,2 inç daha büyük olacak. Analistler Ming-Chi Kuo ve Ross Young, iPhone 16'nın daha büyük boyutlarda geleceğini zaten bildirmişlerdi.

Normal iPhone 16 Pro'nun daha büyük bir boyutta gelmesiyle Apple, iPhone 15 Pro Max ile tanıtılan 5x optik yakınlaştırma için aynı tetra-prizma lensi daha küçük Pro modeline koyabilecek. Jeff Pu, hem Pro hem de Pro Max modellerinin daha iyi yakınlaştırma için 12 megapiksel tetra-prizma lense sahip olacağını yineliyor.

Rapor ayrıca Apple'ın Pro modellerini, iPhone 13 Pro'dan bu yana neredeyse hiç dokunulmamış bir bileşen olan daha yeni bir ultra geniş lensle yükseltmeyi planladığını gösteriyor. iPhone 16 Pro modellerindeki ultra geniş lens, mevcut 12 megapiksel sensörden büyük bir sıçrama yaparak yeni bir 48 megapiksel sensöre sahip olacak.

Daha hızlı Wi-Fi ve 5G

iPhone 16 Pro, A17 Pro ile aynı olan 3 nanometre süreci kullanılarak üretilen yeni A18 Pro çip ile donatılacak. Yeni çip, mevcut iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max'in 8 GB RAM'ini koruyacak.

Bununla birlikte, bağlantı söz konusu olduğunda, iPhone 16 Pro, ister Wi-Fi ister 5G olsun, daha da yüksek hızlara ulaşabilecek. Pu, yeni iPhone'ların Qualcomm'un yeni "5G Advanced" standardı sayesinde 7,5 Gbps'ye kadar 5G indirme hızlarına ulaşan Snapdragon X75 modemiyle geleceğini tahmin ediyor.

Wi-Fi 6e desteğini ilk sunan iPhone 15 Pro olsa da, gelecek yılın iPhone Pro'su Wi-Fi 7'ye sahip olabilir. En yeni Wi-Fi standardı, Wi-Fi 6'dan dört kat daha fazla olan 46 Gbps'ye kadar hızlara ulaşıyor.

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
İlgili Haberler